in

Primarul Londrei avertizează: majorarea costului vieții duce la mai multă violență, tinerii sunt atrași în bande

Primarul Londrei a avertizat în legătură cu creșterea numărului de împușcături și înjunghieri, pe fondul îngrijorărilor că majorarea costului vieții ar putea duce la mai multă violență și ar putea facilita atragerea în bande a tinerilor vulnerabili.

Sadiq Khan a declarat că milioane de lire sterline în plus vor fi investite în programe pentru îndepărtarea oamenilor de la violență. Primarul laburist a fost criticat de unii pentru rezultatele slabe în ceea ce privește criminalitatea, scrie The Guardian.

Khan a declarat că mai mult de jumătate din împușcăturile din Londra și aproape un sfert din omucideri ar avea legătură cu bandele. Programele de ieșire din bandele de infractori vor fi suplimentate cu 2 milioane de lire sterline.

Citește și: Crimă în Dagenham: bărbat înjunghiat mortal „în drum spre casă de la pub”

Primarul Londrei avertizează despre violența din Londra

Primarul a declara: “Sunt îngrijorat de o potențială creștere a violenței în această vară, pe măsură ce criza costului vieții se adâncește și amenință să anuleze progresele pe care le-am făcut în combaterea infracțiunilor violente. Violența, ca și sărăcia, nu este inevitabilă, iar guvernul trebuie să facă acum mult mai mult pentru a arăta că împărtășește angajamentul meu de a construi o Londră mai echitabilă și mai sigură pentru toți.”

Primarul a declarat că a investit în total peste 8 milioane de lire sterline într-un program de ieșire din bande care a ajutat sute de tineri să se îndepărteze de infracțiuni.

Programul, condus de organizația caritabilă Safer London, a ajutat 430 de tineri, 83% dintre aceștia reducând semnificativ sau părăsind activitatea în bandă.

Sherry Peck, care conduce Safer London, a declarat că, în opinia sa, sărăcia, alienarea și traumele i-au făcut pe tineri vulnerabili la a fi ademeniți și recrutați pentru a veni violenți.

„Se fac atât de multe pentru a opri creșterea violenței, dar ceea ce știm este că nedreptatea socială și inegalitatea sunt factorii care determină creșterea violenței”, a spus ea. “Este important să înțeleg că mulți tineri londonezi cresc în medii incredibil de toxice, ceea ce îi face mai susceptibili la violență și exploatare.”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 5]

Român de 27 de ani, găsit mort într-un apartament la Londra. „Vasile avea o problemă cu alcoolul”

Cum să faceți o solicitare de despăgubiri pentru un accident rutier produs în Uniunea Europeană