in

Regele Charles al III-lea a interzis în toate reședințele regale această delicatesă. ”Tortură în conservă”

Știri UK: Regele Charles al III-lea a interzis în toate reședințele regale această delicatesă. Monarhul în vârstă de 74 de ani a avut mult timp o aversiune pentru delicatesa franceză foie gras și le-a cerut anterior bucătarilor de la Clarence House să nu-l comande atunci când era Prinț de Wales.

Regele Charles al III-lea a interzis în toate reședințele regale mâncarea descrisă drept “tortură în conservă” de către militanții pentru drepturile animalelor. Monarhul are de mult timp o aversiune față de foie gras și le-a cerut anterior bucătarilor de la Clarence House să nu o comande atunci când era Prinț de Wales, scrie presa britanică.

Dar acum, în calitate de șef al familiei regale, Charles a extins interdicția la toate reședințele, într-o măsură lăudată de grupul pentru drepturile animalelor People for the Ethical Treatment of Animals (Peta).

Regele Charles al III-lea se arată generos: oferă un bonus de 600 de lire angajaților săi cu salarii mici 

Regele Charles al III-lea a interzis în toate reședințele regale această delicatesă

O purtătoare de cuvânt a Peta a declarat: “Nu am mai văzut așa ceva: “În calitate de Prinț de Wales, Regele Charles a eliminat din reședințele sale regale foie gras – un produs josnic pentru care rațele și gâștele sunt hrănite cu forța până când ficatul lor se umflă de 10 ori mai mare decât dimensiunea lor naturală înainte ca animalele să fie sacrificate.

“Acum, Peta a primit confirmarea că politica plină de compasiune a Majestății Sale se extinde la Palatul Buckingham și la toate celelalte reședințe regale.”

Regina Elisabeta a II-a nu și-a dezvăluit niciodată sentimentele față de acest fel de mâncare, dar o scrisoare primită de Peta a confirmat că o interdicție privind foie grasul este în vigoare în întreaga Casă Regală și pentru toate reședințele regale, care ar include Balmoral, Sandringham, Castelul Windsor, Castelul Hillsborough și Palatul Buckingham.

Regele Charles este de mult timp un susținător al bunăstării animalelor și s-a raportat în 2008 că Andrew Farquharson, adjunctul maestrului de casă Clarence House, a primit ordin să interzică acest aliment. El a declarat la acea vreme: “Prințul de Wales are o politică conform căreia bucătarii săi nu ar trebui să cumpere foie gras.”

”Urmați exemplul regelui și lăsați foie grasul în afara meniului de Crăciun”

Producția de foie gras presupune hrănirea forțată a rațelor sau a gâștelor cu mai multă hrană decât ar mânca în sălbăticie sau în mod voluntar, pentru a depune cantități mari de grăsime pe ficat. Ficatul este apoi recoltat pentru a produce pateul de foie gras.

Peta și alte organizații pentru drepturile animalelor au protestat de mult timp împotriva producției acestei specialități alimentare, de care Franța este cel mai mare producător și consumator din lume.

Elisa Allen, vicepreședintele Peta, a salutat confirmarea unei interdicții regale în Marea Britanie.

Ea a declarat: “Urmați exemplul regelui și lăsați foie grasul în afara meniului de Crăciun și nu numai. Imaginile video cu păsări hrănite cu forța în mod dureros sunt suficiente pentru a face pe oricine să-și piardă prânzul”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 5]

Veste bună pentru românii din UK: săptămâna aceasta se dau 324 de lire sterline de la HMRC pentru costul vieții

Doi măcelari români au ucis și tranșat doi bărbați la Bristol: „Le-au aranjat trupurile ca pe porcii de la abator”