in

S-au anunțat primele date de plată pentru costul vieții 2023/24. Milioane de familii vor primi 301 de lire

S-au anunțat primele date de plată pentru costul vieții 2023/24

S-au anunțat primele date de plată pentru costul vieții 2023/24. Milioane de gospodării din Regatul Unit vor primi 301 de lire sterline direct de la Departamentul pentru Muncă și Pensii (DWP) între 25 aprilie și 17 mai.

“În total, mi s-au furat 7.000 de euro din contul Revolut” – Cât de siguri sunt banii tăi?

Date de plată pentru costul vieții 2023/24

Aceasta este prima dintre cele trei plăți în valoare totală de până la 900 de lire sterline pentru cei eligibili și pentru beneficii, cum ar fi creditul universal sau creditul de pensie, în 2023/24. Aceasta urmează plății pentru costul vieții de 650 de lire sterline efectuate către peste opt milioane de oameni în 2022.

Vor exista, de asemenea, plăți suplimentare în valoare de 150 de lire sterline pentru persoanele cu dizabilități eligibile și 300 de lire sterline pentru pensionari, datorate mai târziu în acest an, ceea ce înseamnă că cei mai vulnerabili pot primi până la 1.350 de lire sterline în plăți directe.

Plata de 301 lire va fi trimisă automat și direct destinatarilor, ceea ce înseamnă că cei eligibili nu trebuie să aplice sau să facă nimic pentru a o primi. Referința de plată pentru conturile bancare va fi DWP COLP, împreună cu numărul de asigurări naționale al solicitantului.

Concluzia unui studiu făcut de laburiști: nivelul de trai în UK ar putea rămâne în urma României în următorii şapte ani

Mel Stride, secretarul de stat pentru muncă și pensii, a declarat:

Plată pentru costul vieții 2023/24 – “Aceste plăți vor oferi un impuls financiar pentru mai mult de opt milioane de gospodării, în timp ce continuăm să îi ajutăm pe cei mai vulnerabili, dar cel mai bun mod prin care putem proteja oamenii de costurile ridicate este să reducem la jumătate inflația până la sfârșitul acestui an.

Pe termen lung, știm că munca este cea mai bună cale de ieșire din sărăcie, motiv pentru care am anunțat recent sprijin suplimentar Work Coach pentru a ajuta mai mulți oameni să-și găsească de lucru sau să își mărească orele. Oricine dorește să-și îmbunătățească abilitățile sau să-și progreseze în carieră ar trebui să discute cu antrenorul lor de lucru pentru a se asigura că accesează tot sprijinul pe care DWP îl poate oferi.”

Jeremy Hunt, ministrul de Finanțe, a adăugat:

Plată pentru costul vieții 2023/24 – “Știu că vremurile sunt grele, motiv pentru care un obiectiv cheie al bugetului de primăvară a fost sprijinirea oamenilor cu costul vieții și ajutarea oamenilor să obțină o muncă bine plătită.

Nu numai că oferim 900 de lire sterline în plăți directe în numerar milioanelor dintre cele mai vulnerabile gospodării, dar am extins și Garanția prețului energiei pentru a menține facturile până când prețurile la energie scad, am crescut salariul de viață național la 10,42 lire sterline și am pus capăt prima contorului de plată în avans și a oferit un plan care va reduce cu peste jumătate inflația în acest an – asigurând că veniturile tuturor merg mai departe.”

Jeremy Hunt, ministrul de Finanțe

Cine are dreptul

Lista completă a beneficiarilor de beneficii care se califică pentru următoarea plată pentru costul vieții sunt aceia care primesc:

  • Credit universal;
  • Indemnizație pentru persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă bazată pe venit;
  • Indemnizație de angajare și sprijin în funcție de venit;
  • Ajutor de venit;
  • Credit Fiscal de lucru;
  • Credit fiscal pentru copii;
  • Credit la pensionare

Perioada de calificare pentru această plată este între 26 ianuarie și 25 februarie 2023.

Pentru a fi eligibil pentru plata costului vieții, trebuie să fi avut dreptul la o plată pentru unul dintre aceste beneficii între 26 ianuarie și 25 februarie 2023 sau la o plată pentru o perioadă de evaluare care se încheie între aceste date.

De asemenea, DWP îi încurajează pe pensionarii cu venituri mici care nu primesc deja un credit de pensie să-și verifice eligibilitatea , deoarece aceștia se pot califica în continuare pentru plata costului vieții de 301 lire sterline dacă depun o cerere de credit de pensie retrodatată cu succes până la 19 mai.

Gospodăriile cu venituri mici sunt, de asemenea, încurajate să contacteze consiliul local pentru a vedea ce sprijin este disponibil pentru cheltuielile esențiale cu alimente și energie prin Fondul de sprijin pentru gospodărie. În valoare de peste 2 miliarde de lire sterline pe toată durata de viață, fondul DWP este furnizat prin intermediul consiliilor care sunt cel mai bine plasate pentru a identifica nevoile locale.

Cei care sunt eligibili pentru plata costului vieții de 301 GBP numai prin credite fiscale și nu sunt eligibili prin beneficiile DWP testate în funcție de mijloace, vor fi plătiți de HMRC la scurt timp după începerea plăților DWP . HMRC va publica detalii specifice despre momentul în care vor fi efectuate plățile către acești clienți, împreună cu referința de plată a contului bancar.

Clienții eligibili nu vor trebui să solicite sau să contacteze guvernul în niciun moment pentru a primi plata costului vieții de 301 lire.

Pentru mai multe informații despre aceste plăți, vă rugăm să vizitați www.gov.uk/guidance/cost-of-living-payments-2023-to-2024

Sărăcia din familiile britanice: la 40% nu le ajung banii până la sfârșitul lunii

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 7 In medie: 4.1]

sondaj pro europa

Sondaj șoc: populația are acum mai multă încredere în UE decât în parlamentul britanic

Cutremur piața imobiliară Marea Britanie

Cutremur pe piața imobiliară din Marea Britanie, prețurile caselor scad la cel mai rapid ritm din 2009