in

Sărăcia din familiile britanice: la 40% nu le ajung banii până la sfârșitul lunii

Sărăcia din familiile din Marea Britanie: 40% nu le ajung banii până la sfârșitul lunii. Totodată, una din patru familii rămâne în mod regulat fără bani pentru produse de primă necesitate, iar alegătorii nu cred că guvernul face suficient de mult pentru a ajuta, a declarat un grup de organizații de caritate, scrie The Guardian.

Un sondaj a arătat că aproape 40% dintre oameni nu mai au bani la sfârșitul lunii, în timp ce 24% rămân fără bani pentru produsele de bază fie în majoritatea lunilor, fie în majoritatea zilelor.

Citiți și: Lipsesc îngrijitorii de bătrâni în Marea Britanie! Sute de mii de pensionari suferă din cauza deficitului de personal

Sărăcia din familiile britanice: 40% nu le ajung banii până la sfârșitul lunii.

Evaluarea realizată de inițiativa “Together Through This Crisis”, ai cărei membri sunt Save the Children, Shelter, Turn2us, Little Village și 38 Degrees, se adaugă la numărul tot mai mare de indicatori care arată că inflația persistentă cu două cifre și creșterea facturilor la energie au un impact larg asupra gospodăriilor din Regatul Unit și ar putea avea un impact la urnele de vot.

Oficiul Național de Statistică a publicat luni cifre care arată că mai mult de jumătate dintre chiriași nu și-ar putea permite o factură neașteptată de 850 de lire sterline, ceea ce a determinat apeluri pentru ca miniștrii să deblocheze ajutoarele pentru locuințe, care sunt blocate la nivelurile din 2020.

Concluzii ”sfâșietoare”

Macmillan Cancer Support a avertizat separat că bolnavii de cancer recurg la vânzarea bunurilor și la cămătari pentru a ajunge la finalul lunii. În concluziile pe care le-a descris ca fiind “sfâșietoare”, organizația caritabilă a declarat că o treime dintre pacienți au cumpărat sau au mâncat mai puțină mâncare.

22% au petrecut mai mult timp în pat pentru a se încălzi, în timp ce a crescut numărul de apeluri la linia sa de asistență telefonică cu privire la probleme financiare.


Cercetarea efectuată de organizațiile caritabile de primă linie semnalează riscul politic tot mai mare al crizei costului vieții. Chiar și în cele mai bogate 10 circumscripții electorale din Marea Britanie, 19% dintre oameni au declarat că nu au reușit să plătească mâncarea sau facturile la sfârșitul celor mai multe luni, potrivit sondajului realizat de Together Through This Crisis.

Matthew McGregor, directorul executiv al 38 Degrees, o organizație caritabilă care organizează campanii de petiții, a declarat: “Acest sondaj de opinie descrie o imagine sumbră a crizei care se desfășoară în întreaga țară: familiile care nu mai au bani pentru a pune mâncare pe masă și pentru a ține copiii la căldură devine rapid noua noastră normalitate.”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 10 In medie: 3.6]

Revolut își lansează propriul card de credit

Revolut sfidează băncile tradiționale și își lansează propriul card de credit: „Fără comisioane”

scoli anglia

Școlile de stat din Anglia devin ”nesigure”: cel puțin 39 de clădiri au fost nevoite să se închidă