in

Localitatea din Marea Britanie cu cele mai scumpe case de pe litoral, localnicii au însă probleme

Localitatea din Marea Britanie cu cele mai scumpe case de pe litoral, localnicii au însă probleme. Prețul mediu al unei case din Salcombe a ajuns anul trecut la 1.244.025 de lire sterline, față de o medie națională de 344.185 de lire sterline, scrie The Guardian.

Micuța limbă de pământ care alcătuiește Sandbanks poate fi casa unora dintre cele mai scumpe proprietăți pe metru pătrat din lume, dar prețul său mediu general anul trecut a fost considerabil mai mic decât cel al vecinului său din Devon, cu puțin peste 950.000 de lire sterline.

Citește și: Prețurile caselor din UK se prăbușesc. “Ar putea scădea cu până la 30-40%”

Localitatea din Marea Britanie cu cele mai scumpe case de pe litoral

Aceasta nu este o piață condusă de localnici. În timp ce una din 12 din toate proprietățile din zona locală South Hams sunt case secundare, potrivit consiliului districtual, în unele locuri de coastă, cum ar fi Salcombe, această cifră este mult, mult mai mare. “M-aș fi gândit că poate 80% din vânzările noastre se adresează proprietarilor de case secundare, oamenilor care caută case de vacanță sau închiriază“, a declarat Spink, care este directorul de vânzări cu amănuntul al agenților locali Luscombe Maye.

Acesta comercializează un penthouse cu două dormitoare pe plajă, cu vedere la estuar, la prețul de 2,6 milioane de lire sterline.

Prețurile în Salcombe au crescut cu 123% într-un deceniu și cu un uimitor 33% într-un an – dar în unele locații saltul a fost și mai abrupt. Yarmouth, pe Insula Wight, a înregistrat un salt de 53% în prețurile medii, ajungând la 611.000 de lire sterline în anul 2021-22, potrivit Halifax, iar prețurile în orașe precum Aldeburgh din Suffolk, Campbelltown din Argyll și Bute și Padstow din Cornwall au crescut toate cu peste 40%.

Acestea sunt problemele pentru comunitățile pitorești

Consiliul South Hams a declarat o criză de locuințe în 2021, iar consilierii au votat în unanimitate anul trecut pentru a susține o politică prin care impozitul municipal pentru a doua casă ar fi perceput la o rată dublă față de cea obișnuită.

Spre deosebire de Țara Galilor, însă, unde autoritățile locale pot percepe prime de impozit de consiliu de până la 300% pentru a doua casă, consiliile engleze așteaptă puteri suplimentare luate în considerare în cadrul proiectului de lege al guvernului privind administrația locală și nivelarea.

“Accesibilitatea este o problemă pe care consiliul a ridicat-o la nivel local și național și este deosebit de răspândită în comunitățile noastre de coastă”, a declarat consiliul din South Hams într-un comunicat. “Am luat măsuri semnificative pentru a încerca să abordăm această problemă și vom continua să căutăm în mod activ soluții”.

Julian Brazil, liderul opoziției liberal-democrate în consiliile districtual și județean, a declarat: “Nu am avut nicio reacție: “Problema este că muncitorii cheie – și în asta includ nu doar profesorii și asistentele și lucrătorii din domeniul îngrijirii, ci și femeile de serviciu, omul de serviciu și poștașii și, practic, toți cei care o fac să meargă – pur și simplu nu își permit să locuiască aici.

“Este acest mic loc necunoscut pe care oamenii l-au descoperit de-a lungul anilor [cu] un ritm de viață foarte relaxat. Cred că oamenilor le place sentimentul că se află într-un loc scump și că are acel fel de atmosferă foarte relaxată în care oamenii s-au oprit din viață și au coborât de pe bandă rulantă pentru o săptămână.”, spune un localnic.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]

Muncitor furios distruge acoperișul

VIDEO – Un muncitor furios distruge acoperișul cu drujba: „Așa se întâmplă când nu plătești”

Creșteri record la chirii în Marea Britanie

Chiriile din Marea Britanie cresc într-un ritm record, „cea mai mare rată din 2006”