in

Cât de mare este averea regelui Charles al-III-lea, ce dezvăluie presa britanică

Cât de mare este averea privată a regelui Charles al-III-lea, ce dezvăluie presa britanică. Regele Charles al III-lea a moștenit bunuri care i-au propulsat averea la aproape 2 miliarde de lire sterline, potrivit unei cercetări și analize ample realizate de The Guardian. Averea personală a monarhului este în mare parte ascunsă de ochii publicului și este imposibil să se cunoască valoarea completă a averii sale.
Citește și: Flota de mașini de lux a familiei regale britanice, cât valorează și ce mașini conține

Cât de mare este averea privată a regelui Charles al-III-lea

Cu toate acestea, The Guardian a realizat primul audit cuprinzător al bunurilor regelui, de la bijuterii încrustate cu diamante, la tablouri de Monet și Dalí, Rolls-Royce-uri, cai de curse și timbre rare.

Cercetarea scoate în evidență cel mai valoros activ financiar al familiei Windsor: imunitatea totală la impozitul pe moștenire. Aceasta i-a permis, probabil, lui Charles să primească averea mamei sale fără nicio contribuție la bugetul public.

Într-o declarație, purtătorul de cuvânt al regelui a declarat “Deși nu comentăm finanțele private, cifrele dvs. sunt un amestec extrem de creativ de speculații, presupuneri și inexactități”.

Palatul Buckingham a refuzat să ofere cifre alternative; acesta are o politică de a refuza să comenteze finanțele personale ale membrilor familiei regale, insistând că acestea ar trebui “să rămână private, așa cum se întâmplă cu orice altă persoană”. Cu toate acestea, cercetarea bunurilor regelui dezvăluie cât de diferite sunt acestea de cele ale oricărui alt individ.

1,815 miliarde de lire sterline

De la cadouri oficiale de stat care au fost subsumate în proprietate privată, până la vaste proprietăți ereditare care plătesc zeci de milioane în fiecare an, o mare parte din averea privată a regelui provine din rolurile publice ale acestuia și ale familiei sale ca membri ai familiei regale care lucrează.

În total, averea privată a lui Charles este estimată la 1,815 miliarde de lire sterline. Această cifră este de trei ori mai mare decât un calcul recent realizat de Sunday Times, care nu a inclus câteva dintre cele mai valoroase bunuri ale sale.

Pentru a cataloga averile regelui, o echipă de reporteri de la Guardian a lucrat cu 12 experți cu experiență în evaluarea terenurilor, proprietăților, vehiculelor, operelor de artă și bijuteriilor. Pentru activele mai opace, cum ar fi investițiile regelui în acțiuni și titluri de stat, analiza s-a bazat pe cele mai bune indicii disponibile pentru a face estimări în cunoștință de cauză.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 5]

Șofer român condamnat Marea Britanie

Șofer român de TIR condamnat în Marea Britanie la 9 ani de închisoare, era creierul unui grup infracțional

tehnologie mașini conduc singure

Marea Britanie, prima țară europeană cu tehnologie pentru mașini ce se conduc singure, iată cum funcționează