in

La 17 ani, Andrei Anghel este „Cel mai bun pianist ” din nord-vestul Londrei



Are doare 17 ani, dar este deja un nume cunoscut în lumea muzicii din Londra. Andrei Anghel este din Târgu Neamț, iar cei mai mulți și-l amintesc pe tatăl lui, Cristi Anghel, care a fost profesor de Științe socio-umane (psihologie și logică), la Liceul ”Ion Creangă” din localitate, scrie Mesagerul de Neamț.

Andrei a plecat în Marea Britanie în 2007, împreună cu familia, în 2007, pe când avea 7 ani. Acum are 17 și, la începutul lunii august, a fost invitat să susțină un concert la pian la Institutul Cultural Român din Londra.

A fost, pe rând, desemnat „Cel mai bun pianist” din nord-vestul Londrei, apoi „Cel mai bun muzician din Hillinghton Borough”, a obținut premiul I la competiția Rotary Young Musician, iar anul viitor va participa la una din cele mai prestigioase competiții din Anglia, „The Lutine Prize”, a Guildhall School of Music & Drama. Este singurul elev din Regat care a primit bursă pentru două instrumente principale, vioară și pian, la ambele depășind gradul 8, cel mai înalt.

„Am început să descopăr vioara la 8 ani, odată cu venirea în Anglia. O profesoară deosebită de canto tocmai se angajase la școala noastră și preda vioara la câțiva copii”, a povestit Andrei despre primele sale contacte cu lumea muzicii.

„Eu eram singurul care chiar exersam acasă. Chestia asta i-a plăcut și m-a încurajat să continui la un nivel mai ridicat. Apoi, în iarna anului 2009, tataie mi-a trimis o orgă micuță, de jucărie, și de acolo a început pianul. Stăteam ore în șir în camera mea și încercam să scot melodii după ureche, pe o orgă de 20 de cm, cu doar două degete. Vioara și orga erau singurele mele jucării. Noi, acasă, nu am avut niciodată, televizor, jocuri electronice, PlayStation, telefon… Mi-am luat anul acesta, la 17 ani, din primii mei bani de la concertul de pe 28 iulie”, a declarat Andrei pentru publicația citată.

La unul dintre concertele susținute la ICR Londra, Andrei a cântat în fața a 200 de oameni: „Sincer, am vrut să arăt tuturor celor veniți la concert că românii pot fi și oameni de artă, nu doar hoți și răufăcători. Și eu zic că am reușit”.

Pianista Raluca Ştirbăţ: Turneu londonez în seria „Concertelor Enescu”

Pianista Daria Tudor va susţine un recital în Trafalgar Square

Patru ani de muzică la AB Music Academy din Londra. Andrada și Florin, doi muzicieni românii care și-au urmat visul

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Atenție, se închid granițele! Pe ascuns, amploiații doamnei May pregătesc o lovitură fulgerătoare

Mii de persoane au protestat în centrul Londrei: „Renunțați la Brexit ”