in

Cazierul judiciar – Criminal Record Bureau (CRB)



În Marea Britanie, există numeroase oferte de muncă condiționate de prezentarea cazierului judiciar (CRB) de către candidați. Cine sunt angajatorii care solicită de regulă cazierul și ce presupune procesul de obținere a acestuia?

Cele mai întâlnite domenii de muncă pentru care se solicită CRB-ul sunt cele care implică:

  • îngrijirea copiilor sau a persoanelor care au nevoi speciale;
  • desfășurarea muncii într-un spital sau alt centru de sănătate;
  • procesarea unei aplicații în vederea stabilirii calității de părinte adoptiv sau tutore;
  • activitatea în muncă ce privește măsuri de securitate speciale.

CRB-ul oferă informații despre activitatea infracțională a persoanei în cauză de-a lungul timpului, fiind accesate mai multe surse, inclusiv informațiile existente în baza națională de date a Poliției. În funcție de cuprinsul CRB-ului (care va confirma că nu există activitate infracțională sau va face referire la condamnări, avertismente, interdicții, amenzi care pot fi considerate relevante), angajatorul va hotărî dacă aplicantul va primi sau nu locul de muncă respectiv.

Cine poate solicita eliberarea unui CRB

Sunt doar două entități care pot solicita și obține acest lucru: angajatorul și compania înregistrată să ofere astfel de servicii către organizații neautorizate să le obțină în mod direct.

Persoanele fizice (chiar dacă sunt înregistrate ca self-employed) nu pot aplica în mod direct pentru obținerea acestuia. Dacă vi se solicită o astfel de aplicație și nu doriți să acționați în această privință, aveți libertatea de a refuza și vă puteți adresa pentru asistență Ministerului de Justiție sau altor organizații (Nacro, Apex, Unlock). Cu toate acestea, există anumite posturi pentru care CRB-ul este în mod obligatoriu cerut de lege, iar în situația în care nu dați curs acestei solicitări, vă înlăturați șansele de a-l obține.

În situația în care ați aplicat anterior pentru CRB, acesta ar putea fi recunoscut de noul angajator dacă sunt întrunite condițiile specifice de validitate pentru postul respectiv și nu a trecut prea mult timp de la data la care a fost emis. Dacă actul în sine a fost distrus sau pierdut, va trebui să înaintați o nouă aplicație.

Cum aplicați

  • fie completați formularul înaintat de persoana abilitată care vi l-a cerut;
  • fie sunați la numărul de telefon 0870 90 90 811.

Când telefonați, va trebui să furnizați numele și numărul de înregistrare al organizației care v-a solicitat prezentarea certificatului. Deasemenea, va trebui să specificați pentru ce nivel aplicați (standard sau avansat). Formularul care urmează a fi completat vă va fi trimis prin poștă. În vederea procesării aplicației, este necesar să prezentați acte originale care fac dovada următoarelor date personale: nume, data nașterii, adresa la care locuiți.

Costurile diferă în funcție de complexitatea verificărilor care urmează a fi efectuate: £26 pentru aplicația standard și £44 pentru aplicația avansată. Unele organizații suportă aceste costuri; dacă activitatea pe care urmează să o desfășurați este voluntară, aplicația este gratuită. Se recomandă să verificați cu agenția de recrutare în ce măsură vă calificați.

Av. Mihaela Pădure

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 1]

Milionarii britanici păcălesc fiscul folosind organizații de caritate din România

Peter Bishop, fostul arhitect-șef al Londrei: ”Bucureștiul se schimbă în bine”