in

Peter Bishop, fostul arhitect-șef al Londrei: ”Bucureștiul se schimbă în bine”



Peter Bishop, fostul arhitect-șef al Londrei, a vorbit într-un interviu acordat Hot News despre problemele cu care se confruntă Bucureștiul, și le-a recomandat autorităților locale să se preocupe cu precădere de parcurile din centrul capitalei mai mult decât de autostrăzile urbane.

Peter Bishop a fost între 2008 și 2011 directorul Agenției de Dezvoltare a Londrei (LDA), echivalentul funcției de arhitect-sef. Bishop a discutat cu redactorii Hot News despre schimbarile care s-au produs în București în ultimii doi și a prezentat câteva soluții petru transformarea spațiilor publice.

Rep: S-a schimbat Bucureștiul de la ultima vizită în România, acum un an și jumătate?

Peter Bishop: Da, s-a schimbat, încet, dar într-o direcție bună. Lucrările de reabilitare a centrului istoric sunt aproape gata, s-a repavat, s-a iluminat zona, viața de noapte este mai intensă, au început să fie mutate mașinile parcate pe pavaj. Este o evoluție lenta, dar este o evoluție. Este un început.

Rep: Care este opinia dumneavoastra despre spațiile publice din București?

Peter Bishop: Cred că sunt o mulțime de lucruri care pot fi îmbunătățite. Aveți în apropiere de centrul orașului aceste parcuri minunate și copaci pe marginea marilor bulevarde. Asta ar trebui să fie preocuparea voastră, nu autostrazile urbane. Dacă ne întoarcem la centrul orașului, trotuarele sunt într-o stare foarte proastă, este foarte greu să mergi pe jos, dacă ești parinte și mergi cu copilul în cărucior, nu ai pe unde să mergi decât printre mașini. Soluția este înalțarea bordurilor, ca mașinile să nu mai poata parca pe trotuar.

Dacă parchează pe carosabil, parchează doar pe carosabil, acesta este primul pas. Al doilea lucru, se pot planta mai mulți copaci pe marginea bulevardelor, se pot îmbunătăți din punct de vedere peisagistic. Din nou, aveți parcurile între bulevarde, dar ar trebui să plantați mai mult în centrul orașului. De asemnea, râul din canalul de beton (n.r. – Dambovița) este fantastic, dar ar trebui amenajat peisagistic.

Rep: Există un proiect de amenajare a lui, să puna niște jardiniere cu ventilator pe maluri, dar mai întâi ar trebui curățat…

Peter Bishop: Trebuie curățat și orice intervenție trebuie să facă parte dintr-o strategie integrală. Poți face lucruri mici dacă ai o strategie. Dar aveți mare grijă să nu vă repeziți să faceți repede lucrurile, fără să gândiți. Următorul lucru este să nu protejați doar clădirile de referință, care au statutul de monument istoric, ci și alte clădiri care din punct de vedere arhitectural sunt foarte frumoase și interesante, în special uimitoarele zone de case construite între 1900 și 1935. În drum de la aeroport am vazut că unele au fost demolate și este o mare pierdere pentru că reprezintă moștenirea unei arhitecturi românești unice. (…)

Citiți interviul complet pe www.hotnews.ro

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Cazierul judiciar – Criminal Record Bureau (CRB)

Daily Express: ”Londra se umple de cerșetori, hoți și prostitutate din România”