in

Recital Constantin Chiriac de Ziua Culturii Naționale

De Ziua Culturii Naţionale, Constantin Chiriac, directorul Teatrului Național „Radu Stanca” şi iniţiatorul Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu, va fi prezent în Londra ca unul dintre cei mai eficienţi şi creativi promotori culturali ai României. Evenimentul din 15 ianuarie face parte din programul de aniversare a Zilei Culturii Naţionale realizat simultan de institutele culturale ale României în străinătate.



Actorul Constantin Chiriac va prezenta publicului un recital intitulat „Domnule şi frate Eminescule”.  Recitalul include o serie de scrieri emblematice pentru cultura română. Fragmente din poemele eminesciene Speranţa, Glossă, Trecut-au anii, Revedere, Urât și sărăcie şi o poezie adresată Veronicăi Micle – Alei mică, alei dragă, Amintirile din copilărie ale lui Creangă, pasaje din corespondența dintre Eminescu şi Creangă, precum și două poeme de Marin Sorescu sunt îmbinate sub forma unui dialog expresiv între cei doi scriitori.

Seara se va încheia cu proiecţia filmului „Undeva la Palilula“, o producţie cinematografică a anului 2012 în regia lui Silviu Purcărete, urmată de o sesiune de întrebări şi răspunsuri cu actorul Constantin Chiriac.

Constantin Chiriac este directorul general al Teatrului Naţional „Radu Stanca“ Sibiu din anul 2000 şi fondatorul Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu, al treilea cel mai important festival de artele spectacolului din Europa. În perioada 2004-2007, el a fost vicepreşedinte al Asociaţiei „Sibiu – Capitală Culturală Europeană 2007“, iar din 2010 este membru în comitetul de selecţie şi monitorizare a oraşelor candidate pentru titlul de Capitală Culturală Europeană.

Când: Miercuri, 15 ianuarie, 7 pm. Proiecția filmului “Undeva la Palilula” va începe la ora 7.30 (în română, cu subtitrare în limba engleză.)

Unde: ICR Londra, 1 Belgrave Square, Londra, SW1X8PH

Intrarea este liberă, dar, numărul locurilor fiind limitat, se recomandă confirmarea prezenței în avans, la T: 020 7752 0134, E: [email protected]

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

O fi așteptat ridicarea restricțiilor? Dinu Patriciu s-a mutat la Londra

Rușinos! Raportul ministerului de Interne cu privire la imigrația din UE, abandonat de guvern din lipsă de dovezi