in

OCED: Economia Marii Britanii, cea mai afectată de criza COVID-19. Ministrul de Finanțe îi încurajează pe oameni să iasă la cumpărături

Economia Marii Britanii se confruntă cu cea mai grea lovitură din partea coronavirusului oricărei economii majore, a avertizat astăzi Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică.

Ultimele estimări prognozează că PIB-ul Regatului Unit va înregistra o scădere cu 11,5% în acest an, mai mult decât 11,4%, cât se preconizează în Franța și 11,3% în Italia.

Situația ar putea fi și mai gravă dacă există un al doilea vârf al pandemiei de COVID-19, cu o probabilitate de scădere până la 14%, în total, în 2020.

Se preconizează că recesiunea britanică va fi semnificativ mai acerbă decât cea din Canada, Germania, SUA și Japonia.

De asemenea, preconizează că economia Regatului Unit va scădea cu 9 procente în 2021, dar în scenariul unui al doilea val de coronavirus, recuperarea va fi lentă și dureroasă, cu o creștere de doar 5% în 2021.

Scăderea este pusă pe seama economiei britanice bazată în mare parte pe servicii, scrie Daily Mail.

Sectorul include servicii financiare, comerț cu amănuntul, ospitalitate, imobiliare și turism, constituie aproximativ trei sferturi din PIB-ul britanic și a fost afectat grav de restricțiile din perioada pandemiei.

Ministrul de Finanțe britanic: „Economia Marii Britanii nu se va recupera rapid”. 8 milioane de lucrători beneficiază de ajutor guvernamental

Ministrul de Finanțe Rishi Sunak i-a încurajat pe oameni să folosească magazinele atunci când acestea se vor redeschide.

Economia globală va înregistra anul acesta cel mai semnificativ declin pe timp de pace din ultimul secol, de pe urma recesiunii provocate de pandemia de coronavirus (COVID-19), declinul urmând a fi recuperat parțial în 2021, se arată într-un raport publicat miercuri de OECD, potrivit Reuters.

Anul acesta, economia globală se va contracta cu 6%, apoi va înregistra un avans de 5,2% în 2021 – dacă pandemia va fi ținută sub control – se arată în prognoza actualizată a organizației cu sediul la Paris.

În cazul unui al doilea val de contagiune, în 2020, Produsul Intern Brut global ar putea înregistra un declin de 7,6% înainte de a înregistra o creștere modestă, de 2,8% în 2021, avertizează OECD.

„Până la finalul lui 2021, pierderile de venituri vor fi mai mari decât cele în cazul oricărei alte recesiuni precedente, în ultimii 100 de ani, pe timp de pace, ceea ce va avea consecințe sumbre și de lungă durată asupra cetățenilor, firmelor şi guvernelor”, a apreciat economistul șef al OECD, Laurence Boone.

Austria, în topul țărilor cele mai sigure din lume în privința pandemiei, iată clasamentul după analizarea a 200 de țări

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Familia vicarului Clements, acuzații la adresa soțului moștenitor Florinel: „Philip a fost orbit”. Octogenarul i-a lăsat toată averea românului cu care se căsătorise

Marea Britanie – lovită de revolte din cauza COVID-19 și a inegalităților rasiale