Prima zi cu mască în magazinele din Anglia. Mulți clienți ignoră regulile impuse de guvern

Prima zi a noilor reguli din Anglia, când cei care merg la cumpărături sau la bancă trebuie să folosească o mască de protecție.

Însă, în timp ce poliție face apel la comercianți să aplice noile reguli, aceștia refuză să oblige clienții să își acopere nasul și gura.

Sainsbury’s, Asda, Co-Op și Costa Coffee se numără printre firmele care au anunțat că nu vor ține cont de obligativitatea măștilor.

Chiar și clienților care intră în bănci trebuie aibă mască, dar copiii mici și persoanele cu afecțiuni medicale sunt scutite. Poliția solicită magazinelor să refuze intrarea persoanelor care nu au fața acoperită.

De astăzi, măștile sunt obligatorii în magazinele, supermarketurile, băncile sau oficiile poștale din Anglia

John Apter, președintele Federației Polițiilor din Anglia și Țara Galilor, a declarat: „Aș îndemna magazinele de vânzare cu amănuntul să își joace rolul în clarificarea regulilor – cei care nu poartă mască să nu intre. Ofițerii vor fi acolo pentru a ajuta magazinele la nevoie – dar doar ca ultimă soluție, întrucât pur și simplu nu avem resurse. ”

La câteva ore de la intrarea în vigoare a noilor reguli a existat confuzie. Un cumpărător a declarat pentru Daily Mail că a mers la Tesco de dimineață și i s-a spus că în acel magazin nu masca nu este obligatorie.

Un utilizator de Twitter a spus că nu va mai intra în cafenelele Costa din cauza poziție managementului față de obligativitatea măștilor.

Nerespectarea regulilor ar putea duce la o amendă de 100 de lire sterline, deși forțele de ordine au anunțat că vor răspunde unor astfel de apeluri doar ca „ultimă soluție”.

O mască poate fi scoasă într-un magazin doar pentru câteva motive, cum ar fi permiterea personalului să verifice identitatea sau vârsta cuiva sau să comunice cu o persoană care citește pe buze. Personalul magazinului nu trebuie să poarte protecție, dar este „recomandat” ca angajatorii să le solicite acest lucru, cu excepția cazului în care au alte metode de protecție, cum ar fi ecranele de plastic.

Austria, s-au intensificat controalele pe liniile ÖBB, amenzi de 40 de euro pentru cei care nu poartă mască

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Anglia: Român beat la volan făcea drifturi pe șosea

OMS anunță data la care oamenii vor putea fi vaccinați pentru Covid-19