in

La Manchester a fost declarată stare de ”incident major”, pentru a gestiona numărul în creştere al cazurilor de coronavirus

În regiunea Manchester din Marea Britanie a fost declarată stare de ”incident major”, care permite înfiinţarea ”unei structuri de comandament central” pentru a gestiona numărul în creştere al cazurilor de coronavirus”, a declarat duminică un oficial local, transmite Reuters.

Ministrul britanic al Sănătăţii, Matt Hancock, a declarat joi că restricţiile legate de Covid-19 impuse în părţi din nordul Angliei, între care Greater Manchester, regiuni din West Yorkshire şi East Lancashire, vor fi înăsprite din cauza ritmului mai rapid de transmite de bolii.

”Deşi consiliul şi organizaţiile partenere au colaborat strâns pentru a combate impactul pandemiei încă de la începutul acestui an, declararea stării de incident major înseamnă că putem intensifica măsurile”, a afirmat liderul Consiliului Manchester City, Richard Leese pentru Manchester Evening News.

”Permite crearea unei structuri de comandament central pentru coordonarea reacţiei şi permite agenţiilor implicate să atragă resurse suplimentare”, a mai spus acesta. Consiliul orăşenesc nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii din partea Reuters.

Pandemia a ucis peste 46.000 de oameni în Marea Britanie, acesta fiind al patrulea cel mai grav bilanţ din lume, potrivit datelor analizate duminică de Reuters.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook ZIARUL ROMÂNESC

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Româncă de geniu în UK: Ana Caraiani predă Matematica la un colegiu prestigios din Marea Britanie

The Guardian: Un fost ofițer al armatei britanice riscă 13 ani de închisoare într-un dosar cu droguri din România