in

Acuzații grave la adresa unui DJ român din UK. Familia unui tânăr bolnav susține că nu a primit banii strânși într-o campanie pe Facebook

Un DJ român din Anglia este acuzat că a strâns bani pe Facebook pentru un băiat bolnav, însă suma nu a ajuns la familia acestuia. Mama lui Andrei așteaptă să primească 27.000 de lire sterline. Românul se apără spunând că Facebook a stopat campania din cauza plângerilor mamei tânărului bolnav, iar banii au fost restituiți donatorilor.

„Alex este un băiat de 20 de ani care în luna iulie 2017 a primit un diagnostic crunt: scleroză multiplă, leziuni active pe creier în evoluție cu un puseu de paralizie totală. De asemia riscă să îi fie afectată și vederea”, așa începe prezentarea cazului lui Alex Colțan, un tânăr din Petroșani aflat într-o situație foarte gravă, potrivit observator.tv.


Mama tânărului, Mihaela Gabriela, acuză că, în 2018, un DJ român din Anglia, DJ Zeno, Zenobin Duică, a inițiat trei campanii de donații pe Facebook, în numele copilului său, dar banii nu au ajuns la ea sau la alt membru al familiei.

Femeia a scris pe Facebook: „A făcut trei campanii pe boala copilului mei anul trecut din aprilie și până în august și a furat toți banii donați de donatori și nici în ziua de azi nu a înapoiat banii nici la copilul meu, dar nici înapoi la donatori și a rămas cu 27.000 de lire sterline”.

Răspunsul românului acuzat că a furat donațiile de pe Facebook. Contactat de Observator, Zenobin Duică a trimis un mesaj în care explică varianta sa asupra acestui incident.

Redăm mai jos mesajul său, așa cum apare pe site-ul menționat.

„Conform pasilor normali si procedurii accepatate de catre Facebook in acest caz platforma ce ofera posibilitatea strangerii de fonduri ,din momentul inceperii campaniei si finalizarea acesteaia poate dura cu aproximatie 3 luni, eu am fost abordat de doamna Mihaela Gabriela Coltan in primavera anului 2018 cu ragumintea de a pune umarul si strange fonduri pentru cazul social al dansei.

Campania a inceput propriuzis .si s au strans £18.893 (vezi imaginea atasata ) datorita ineficientei primei campanii am decis de comun acord sa initiem alte doua campanii. Este foarte important de stiut ca toate aceste discutii s au purtat prin intermediul aceleaisi platforme neavand posibilitatea de a ne intalnii fata in fata pentru verifica veridicitatatii informatiilor.

O data puse bazele campaniilor, din motive necunoscute pana in acel moment ,totul s-a derulat sub o presiune continua din partea Doamnei Mihaela Gabriela Coltan , I-a fost adus la cunostinta ca procedura si conditiile strangerii de fonduri este stabilita de catre cei de la Facebook, iar rolul meu este acela de a actiona ca un intermediar nici decum organizator, de asemenea I-a fost adus la cunostinta aspect legate de procedura factuala legata de transferul propriuzis al fonduriolor accumulate din contul Facebook in contul destinatarului ales in momentul initieri ce poate dura pana la 90 de zile.

Iarasi din motive necunoscute pana in acel moment Doamna Mihaela Gabriela Coltan a luat decizia nefericita de a sesiza pe cei de la Facebook de presupuse neregularitati ( a raportat campaniile ) si fara a ma informa in prealabil , Campania de stranger de fonduri a fost stopata datorita si in urma sesizarii doamnei Mihaela Gabriela Coltan Iar banii acumulati pana in acel moment, conform procedurii facebook au fost returnatii catre donatorii ( vezi imaginea atasata )

V-a rog sa faceti referire si la evidenta numarul 5 ce indica indubitabil faptul ca suma de £1834 .a fost transferat catre domnul Coltan ( presupusul sot al doamnei Coltan ), scotand in evidenta faptul indisputabil ca intentia voita nu lipsete in tot ce inseamna defaimarea reputatiei mele”.Cum justifică Dragnea repatrierea aurului României de la Londra

Brexit, șocul unei posibile separări brutale, negocieri dure între UE și Marea Britanie