in

Cum justifică Dragnea repatrierea aurului României de la Londra

Liderul PSD, Liviu Dragnea, nu a venit cu niciun argument clar referitor la necesitatea repatrierii rezervei de aur a României de la Londra. Șeful social-democrat a subliniat doar că e mai bine să fie „bogățiile“ acasă.

„Aurul țării să vină acasă. De ce să stea în continuare în afara țării? De ce să stea bogățiile noastre afară. Acum, noi doar plătim o chirie”, a declarat Dragnea, întrebat de ce susține proiectul de lege prin care se cere repatrierea unei părți mari din rezerva de aur aflată la Londra.


Președintele PSD s-a ferit să dea un răspuns tranșant cu privire la necesitatea acestei repatrieri a aurului, mizând pe faptul că jurnaliștii prezenți nu înțeleg de ce ideea PSD este o măsură pozitivă, scrie Adevărul.

„Știți ce nu înțeleg la voi. Cu atâta ușurință criticați o măsură de a aduce o bogățiile acasă. În primul rând, siguranța. Aurul e normal să-l ai acasă. Așa s-a pus problema și acum câteva decenii și am rămas fără tone de aur”, a spus Dragnea, făcând referire la momentul în care România a rămas, în timpul Primului Război Mondial, fără o parte din tezaurul trimis la Moscova.Ce va face Guvernul May în cazul în care Scoția solicită un al doilea referendum

Acuzații grave la adresa unui DJ român din UK. Familia unui tânăr bolnav susține că nu a primit banii strânși într-o campanie pe Facebook