in

Ambasadorul Ion Jinga : Opt din zece români lucrează

Imigranții români care vor veni la anul în Marea Britanie ar putea duce la reducerea criminalității, a declarat ambasadorul României la Londra, Ion Jinga pentru The Telegraph, într-un articol intitulat „Românii din Marea Britanie sunt exact ca voi”. În cursul unei vizite în România, alături de o delegație a Parlamentului Britanic, diplomatul român a spus că „imaginea românilor este asociată de tabloide cu furtul, traficul și cerșitul, dar dovezile prezentate recent de London School of Economics (LSE) arată că rata criminalității în cartierele care au experimentat imigrația în masă din Europa de Est, inclusiv din România, a scăzut semnificativ”.



„În marea lor majoritate, românii din Marea Britanie sunt bine integrați, muncesc din greu, plătesc impozite și sunt apreciați de către angajatori, fapt recunoscut și de premierul David Cameron”, a declarat Ion Jinga. „Nu există nici o țară fără criminalitate, dar statistic, rata acesteia în România este una dintre cele mai scăzute în întreaga Europă. Avem o politică de toleranță zero cu privire la orice tip de infracțiuni comise de români în Marea Britanie și, potrivit Poliției Metropolitane, cooperarea cu România este una dintre cele mai eficiente”, a mai spus oficialul român.

Ambasadorul Jinga: Marea Britanie nu mai este o destinaţie preferată pentru românii

„LSE a constatat că relația dintre sosirea a mii de străini și creșterea nivelului de violență a fost aproape de zero”. Cifrele Poliției Metropolitane au arătat că numărul de arestări în rândul românilor, în primele trei luni ale anului 2013, a scăzut cu 50 la sută, de la 3.400 la 1.700.

The Telegraph scrie că, pentru prima dată, Guvernul român, prin ambasadorul Jinga, a făcut o estimare cu privire la numărul românilor care ar putea veni in Marea Britanie. El a declarat: „Toate dovezile sugerează că doar aproximativ 20.000 de români ar putea veni în Marea Britanie, în 2014, și că unii români care sunt aici vor pleca”.

Ambasadorul Jinga: “România a atins limitele exportului forței de muncă”

Jinga a mai vorbit și despre alte stereotipuri prin care sunt caracterizați românii, cum ar fi abuzul de beneficii sociale. El a spus că mai mult de opt din zece români din Marea Britanie sunt angajați – „ceea ce reprezintă cea mai mare rata a ocupării forței de muncă pentru toți cetățenii acestei țări”. Jinga a adăugat: „Ei aduc o contribuție substanțială la bugetul public și plătesc mult mai mult decât primesc.”

Ambasadorul Ion Jinga: nu vom invada Marea Britanie

Ambasadorul României a mai arătat că sunt doar 300 de cereri pentru alocații pentru copii, depuse de românii din Marea Britanie, în 2012. Jinga a mai spus că măsurile guvernului britanic pentru imigranți se vor aplica tuturor cetățenilor Uniunii Europene. De asemenea, el a declarat că nu poate exista o legătură între aceste măsuri și ridicarea restricțiilor pentru români.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Zgonea: Ridicarea restricțiilor va elimina munca la negru

Românii au consumat 18,8 milioane de hectolitri de bere în 2012