in

Anglia: 29.000 de pasageri nu aveau mască de protecție pe mijloacele de transport. Doar 13 au fost sancționați

Poliția din Anglia a emis doar 13 amenzi de 100 de lire pentru cei care nu purtau mască în mijloacele de transport în comun, în ultimele două săptămâni, scrie Daily Mail.

Acoperirea feței a devenit obligatorie în trenuri, autobuze, metrouri, autocare, tramvaie, avioane și feriboturi începând cu 15 iunie, iar amenda pentru nerespectarea acestei reguli este de 100 de lire sterline.

În ciuda avertizărilor, există mulți pasageri care nu țin cont de lege și sunt observați în mod regulat călătorind fără mască.

Cazurile de coronavirus, în creștere în Anglia. Purtarea măștilor de protecție se extinde, iar poliția va fi mult mai drastică, anunță premierul Boris Johnson

Numai în ultima săptămână, ofițerii au fost oprit aproape 29.000 de oameni care nu aveau fețele acoperite, în transportul în comun din Anglia.

Poliția britanică pentru Transporturi (BTP), precum și companiile feroviare au spus întotdeauna că emiterea de penalități este doar o „ultimă soluție”.

Datele obținute de MailOnline arată că doar 13 amenzi au fost emise de ofițeri în două săptămâni.

Primele două au fost date pe metrou, în stațiile de metrou Stratford și Canada Water.

Un purtător de cuvânt al Poliției a spus: „Abordarea noastră este să începem întotdeauna prin implicarea publică și explicarea motivelor pentru care sunt necesare măștile de protecție și cerințele legale”

„În cazul în care oamenii au refuzat să se conformeze cerinței și nu au avut o scutire valabilă sau o scuză rezonabilă, ofițerii au luat măsuri și i-au oprit să urce în trenuri, îndrumând pasagerii să părăsească stațiile și, în ultimă instanță, au emis amenzi. În câteva cazuri, s-au făcut arestări”, a mai declarat purtătorul de cuvânt.â

Madridul anunță masca obligatorie în toate spațiile publice începând de joi și reducerea programului localurilor de noapte

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Cazurile de coronavirus, în creștere în Anglia. Purtarea măștilor de protecție se extinde, iar poliția va fi mult mai drastică, anunță premierul Boris Johnson

Guvernul britanic a decis REINTRODUCEREA RESTRICȚIILOR în unele zone și amânarea noii etape de relaxare