Românul Dumitru Palazu, condamnat pe viață pentru crimă, în Marea Britanie, după ce a înjunghiat un alt român, într-un parc de rulote, a spus în timpul procesului că medicii sunt vinovați de moartea victimei.
Dacă inițial şi-a recunoscut vina, Palazu s-a răzgândit și a susținut apoi că vinovații sunt medicii care au încercat să-l salveze pe bărbat, aceștia realizând o operație pe cord deschis la locul incidentului.
Palazu a fost găsit vinovat de o instanță din Marea Britanie pentru uciderea lui Alexandru Constantinescu (30 de ai) într-un parc de rulote în apropiere de Canterbury, Kent.
La trei săptămâni după ce a fost eliberat din penitenciar unde şi-a ispășit pedeapsa pentru omor, a venit în Marea Britanie și a ucis un bărbat, înjunghiindu-l în inimă.
Crima s-a petrecut în seara de 7 aprilie 2019.
Martorii au descris că Palazu a alergat spre victima lui strigând: „Dați-vă deoparte, jur pe familia mea că o să-l tai”. Cei doi bărbați au făcut schimb de pumni și în timp ce Constantinescu a ridicat brațul stâng pentru a da o lovitură, Palazu l-a înjunghiat.
Tânărul de 30 de ani s-a prăbușit și a murit la fața locului, în ciuda eforturilor paramedicilor și a unui medic care s-au luptat timp de 40 de minute pentru a-l salva. Eforturile cadrelor medicale la fața locului, în timp ce victima era întinsă pe pământ în stop cardiac, au inclus efectuarea unei intervenții chirurgicale pe cord deschis, când au descoperit că arma i-a străpuns inima de două ori.
În timpul procesului, Palazu a susținut când are dovezi că echipele medicale au provocat rana fatală victimei. Afirmația a determinat instanța să-i recheme pe experți pentru a fi chestionați în legătură cu acțiunile lor din acea noapte. În timpul procesului, Palazu şi-a concediat echipa de avocați, după care s-a declarat vinovat de omor prin imprudență în fața instanței. Judecătoarea Adele Williams a fost nevoită să oprească procesul în timp ce un nou avocat a fost numit pentru a-l apăra și apoi i-a permis lui Palazu să pledeze vinovat.
Procurorul a spus că atacul a fost surprins pe camerele de supraveghere şi a arătat că înjunghierea nu a fost un act de autoapărare, nici un accident, ci omorul a fost intenționat.