in

Șase ani după gratii pentru furt de la bătrâniDoi hoți români care jefuiau persoane vârstnice și vulnerabile au fost condamnați la 6 ani de închisoare de tribunalul din Luton, scrie săptămânalului Bucksherald.

Ioan Huțup, de 30 de ani, și Elena Batan, de 38, care au pledat vinovat, își găseau victimele la casele supermarketurilor, unde le observau codurile pin de la carduri iar apoi le urmăreau spre casă și le subtilizau cardul, de obice prin metoda distragerii atenției, întrebându-le cum pot ajunge într-un anume loc. Înainte ca victimele să anunțe furtul, cei doi foloseau cardul pentru a retrage bani și a cumpăra articole de lux.

”Huțup și Batan au cauzat o mare supărare și mult stres unor victime vulnerabile și sunt mulțumit că judecătorul a ținut cont de gravitatea acestor crime”, a declarat un reprezentant al poliției din South Berdfordshire, Sebastian Greschner.

Anul trecut, la 7 noiembrie, cei doi au notat codul pin al cardului folosit de o femeie de 70 de ani care își făcuse cumpărăturile la un Tesco din Leighton Buzzard, iar în drum spre casă au abordat-o pentru a o întreba cum se ajunge la Birmingham, timp în care i-au sustras cardul, pe care l-au folosit apoi pentru a cumpăra un laptop de 750 de lire și alte bunuri electronice în valoare de 600 de lire. Cardul a mai fost folosit și într-o tentativă de cumpărare de alte bunuri în valoare de peste 1.200 de lire, dar tranzacția a fost respinsă.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

”Tinerii români și studiile în străinătate. Experiențe și perspective”

Adrian Năstase a încercat să se sinucidă