in

Autoritățile britanice expulzează românii certați cu legea. Proxenet dat afară din Regatul Unit după ce i s-a revocat rezidența

Un proxenet care locuia în Wellingborough după ce a fost condamnat de o instanță din România pentru trafic de femei și copii, a fost expulzat de guvernul britanic.

Cosmin Busuioc a fost condamnat în 2014 pentru că plasase minore la hoteluri din jurul Craiovei, pentru sex.

După ce a executat o parte din pedeapsa de zece ani, Busuoic a venit să locuiască mai întâi în  Wellingborough, Anglia, în cursul anului 2019. El a fost prins furând de la o farmacie Boots în Kettering în august 2019, dar a rămas în Marea Britanie.

Însă atunci când i s-a descoperit trecutul, poliția din Northamptonshire a solicitat un ordin de notificare provizorie pentru a se asigura că Busuoic va fi trecut în registrul infractorilor sexuali care ar ajuta ofițerii să-i monitorizeze comportamentul.

Marți (6 iulie), ofițerii s-au prezentat din nou în instanță pentru a solicita magistraților Wellingborough un ordin de notificare complet care să prevadă anunțarea poliției atunci când infractorul sexual stă la o adresă unde locuiește un copil.

Ce a pățit un român din Anglia atunci când autoritățile britanice au aflat că exploata minore pentru sex în România

Busuoic nu a participat la ședința judecătorească, deși cazul a continuat și ordinul de notificare a fost impus.

Mai mult, românul a încercat recent să-și legalizeze statutul de rezident în Regatul Unit.

Vineri, 9 iulie, Ministerul de Interne a confirmat că Busuoic a fost expulzat din țară și i-a fost revocat dreptul de a sta în Marea Britanie.

„În fiecare săptămână scoatem din țară infractorii străini care nu au dreptul să fie aici, din ianuarie 2019, am eliminat peste 7.985 de infractori străini”, a comunicat Ministerul de Interne.


Autoritățile britanice expulzează românii certați cu legea. Proxenet dat afară din Regatul Unit după ce i s-a revocat rezidența

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 5 In medie: 3.6]

Boris Johnson confirmă Ziua Libertății de pe 19 iulie și îndeamnă oamenii la responsabilitate

Marea Britanie, cea mai gravă criză de personal din 1997. Brexitul și pandemia au alungat lucrătorii