Boris Johnson confirmă Ziua Libertății de pe 19 iulie și îndeamnă oamenii la responsabilitate

Premierul britanic Boris Johnson confirmă azi relaxarea totală a restricțiilor peste o săptămână, pe 19 iulie, dar avertizează oamenii să fie responsabili.

Potrivit Metro, la conferința de presă de azi, de la ora 17.00, primul ministru al Regatului Unit va anunța sfârșitul tuturor restricțiilor, pe 19 iulie.

Boris Johnson avertizează însă că precauția este „absolut vitală” și va spune că speră ca oamenii să poarte în continuare măști în spații interioare aglomerate după ce aceasta nu va mai fi o cerință legală.

„Planul de restabilire a libertăților noastre trebuie să vină cu un avertisment”, va anunța Johnson.

„Deși campania de vaccinare extraordinară a oferit fiecărui adult o anumită protecție împotriva virusului și a slăbit legătura dintre cazuri, spitalizări și decese, pandemia globală nu s-a încheiat încă”, va mai avertiza acesta.

Oamenii de știință britanici îi taie elanul lui Boris: „Libertatea poate dura doar patru săptămâni. În august vom avea 100.000 de cazuri pe zi”


„Cazurile vor crește pe măsură ce vom elimina restricțiile, așa că, pe măsură ce confirmăm planurile, mesajul nostru va fi clar. Atenția este absolut vitală și trebuie să ne asumăm cu toții responsabilitatea, astfel încât să nu anulăm progresul, asigurându-ne că protejăm în continuare NHS-ul”, va mai spune Boris Johnson.

Premierul și consilierii șefi pe probleme medicale din Anglia prezenta în conferința de presă cele mai recente cifre ale pandemiei.

Cazurile au crescut cu 27% la nivel național în ultima săptămână – 31.772 fiind înregistrate duminică.

Rata de creștere pare să fi încetinit după ce numărul cazurilor au crescut anterior cu peste 50% săptămânal.

Decesele și spitalizările au crescut cu 66% și, respectiv, 57%, într-o săptămână – deși cifrele absolute sunt considerabil mai mici decât anterior, cu 26 de decese și 563 de spitalizări înregistrate duminică.

Ministrul Sănătății, Sajid Javid, va detalia planurile în Parlament în această după-amiază.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Imagini ale URII necontrolate la LONDRA: Tricolorul italian călcat în picioare, italieni bătuți cu bestialitate de haite de englezi frustrați și violenți – VIDEO ȘOC

Autoritățile britanice expulzează românii certați cu legea. Proxenet dat afară din Regatul Unit după ce i s-a revocat rezidența