in

Bandă de spărgători români a jefuit case din Newcastle, șapte lovituri în trei săptămâni

Bandă de spărgători români a jefuit case din Newcastle, șapte lovituri în trei săptămâni. O bandă de spărgători români, printre care se numără și un infractor condamnat pentru tentativă de omor, a jefuit case din Tyneside într-o serie de spargeri. Șapte locuințe din Newcastle au fost jefuite, fiind sustrase obiecte valoroase din punct de vedere financiar și sentimental, inclusiv bijuterii aparținând unor rude decedate.
>>> Poliția de frontieră avertizează: atenție la documentele de călătorie ale copiilor! Sute de călătorii sunt întrerupte din cauza lipsei de informare

Bandă de spărgători români a jefuit case din Newcastle

Norica Niță, Cătălin Petre și Răzvan Șeitan, care au pretins că au venit în Marea Britanie pentru a munci, dar care se aflau aici de mai puțin de două săptămâni în momentul comiterii infracțiunilor, au fost închiși după ce au pledat vinovați pentru spargeri.

Claire Anderson, procurorul, a declarat la Newcastle Crown Court: “Sunt cetățeni români care se încadrează pentru a fi condamnați pentru o serie de spargeri care au avut loc în Newcastle pe o perioadă de trei săptămâni.”
>>> Au fost dezvăluite zonele din Londra cu cele mai multe furturi din magazine

Primul dintre ele s-a întâmplat la Fox and Hound Lane, Fenham, Newcastle. Un bărbat care locuiește acolo s-a întors acasă și a constatat că intrarea fusese forțată printr-o fereastră de la etaj și că fuseseră furate bunuri, inclusiv bijuterii, un ceas și obiecte cu o valoare sentimentală semnificativă pentru el și soția sa, deoarece acestea aparținuseră anterior părinților lor decedați.
>>> Crește numărul de britanici care abandonează munca, Marea Britanie în urma unor țări ca Chile sau Columbia

Cea de-a doua spargere a avut loc pe Gowland Avenue, Fenham. Proprietarul s-a întors și a constatat că o fereastră din bucătărie fusese forțată. Camerele de supraveghere i-au arătat pe aceștia zăbovind un timp, apoi părând “speriați” și ghemuindu-se înainte de a forța o fereastră de bucătărie pentru a intra. Au furat bijuterii asiatice și o cutie de bani care conținea sute de lire sterline.

Cea de-a treia infracțiune a avut loc la Auburn Gardens, Fenham, iar când femeia proprietară s-a întors acasă, a constatat că locuința sa fusese spartă, fiind furate numeroase obiecte, inclusiv inelele de logodnă și de nuntă ale bunicii și mamei sale.

Cuplul de alături, care are un copil mic, a fost, de asemenea, jefuit la aceeași dată și i s-au furat obiecte, inclusiv bijuterii, un ceas, aftershave și parfum. Bărbatul a spus că printre obiectele pe care le-a pierdut se numără și amintiri prețioase cu valoare sentimentală.

Cea de-a cincea victimă locuia pe Broadmead Way, Scotswood. Ea lucrează în străinătate și a fost anunțată de un membru al familiei că locuința sa a fost jefuită și că i-au fost furate obiecte, inclusiv un televizor și bijuterii.

Investigațiile poliției i-au condus pe ofițeri la locuința în care locuiau, pe Bentinck Road, Elswick, unde o mare parte, dar nu toate bunurile furate au fost găsite și returnate proprietarilor.

Erau recidiviști

Instanța a descoperit că Nita, în vârstă de 45 de ani, a fost condamnat pentru tentativă de omor în România în 2009 și a fost închisă pentru șapte ani. De asemenea, el are condamnări în România pentru furt calificat și jaf în 1998, furt calificat în 1999 și furt în 2016. În Franța, în 2003, a fost închis pentru furt, iar în Franța, în 2021, a fost închis pentru furt.

Petre, în vârstă de 31 de ani, are un avertisment pentru tâlhărie dat de poliția West Midlands în 2019. De asemenea, el are condamnări în România pentru furturi agravate în 2008 și pentru proxenetism, pentru care a fost închis în 2010. De asemenea, a fost închis pentru fraudă în 2020. Seitan, în vârstă de 22 de ani, are o condamnare anterioară pentru furt în România.

Ministerul de Interne va decide dacă vor fi deportați după ce își vor ispăși pedeapsa.

sursa: chroniclelive.co.uk

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 4 In medie: 4.8]

zidari uk

Zidarii și tâmplarii sunt căutați ca pâinea caldă în Marea Britanie, guvernul a relaxat pentru ei obținerea vizei

Memoriile prințului Harry ”cea mai aruncată carte a verii”

Memoriile prințului Harry, ”cea mai aruncată carte a verii”, sute de exemplare aruncate de turişti pe plaje sau hoteluri