Notariat în Londra. Notar român dublu calificat, în UK și România

Notariat în Londra. Notar Public dublu calificat, in Marea Britanie si Romania „O alternativă la ceea ce oferă Secția Consulară

Aglomerația și stresul cărora românii trebuie să le facă față atunci când au nevoie de documente notariale au o rezolvare. Exista un Notariat în Londra, cu notar român calificat. Un notar cu experiență din București s-a gândit să vină în ajutorul românilor și să le ofere o alternativa la efectuarea actelor notariale la Secția Consulară din Londra, singura instituție care până de curând putea acorda românilor din Londra și împrejurimi asistență notarială.

Authentica Notaries – Servicii notariale in limba romana

Cristina M. Mihalache Bertolini (foto) a terminat Facultatea de Drept a Universității București în anul 2007. După doi ani de stagiatură a activat timp de șase ani ca notar definitiv în București, partener într-un birou notarial. Din motive personale, s-a mutat la Londra și  „ideea unui Notariat în Londra a venit cât se poate de natural”.

„Sunt notar în București și cu ocazia stabilirii la Londra, în urmă cu un an și jumătate, m-am hotărât să contribui în cadrul comunității românești din Marea Britanie cu ceea ce știu să fac, și anume acte notariale, astfel că am pus bazele unui Notariat în Londra. Apreciez efortul extraordinar depus de membrii Secției Consulare în vederea soluționării tuturor cererilor pentru actele notariale. Acestea sunt extrem de multe în fiecare zi, după cum știm cu toții. E o muncă titanică. Am demarat acest proiect tocmai pentru a veni în sprijinul Secției Consulare din Londra. Comunitatea românească din UK s-a mărit exponențial în ultimul timp și cetățenii au nevoie de acte notariale.”


UPDATE:

Sâmbăta notariatul activează de la un birou din zona Burnt Oak, Londra. Tot ca o noutate, doamna notar se poate deplasa, în cazuri extreme, la spitale sau penitenciare.

Notariat în Londra. Notar Public dublu calificat, in Marea Britanie si Romania

„Atribuțiile unui notar calificat în Marea Britanie sunt diferite față de cele ale unui notar din România sau din orice alt stat latin. Este interesant”, ne-a declarat Cristina Mihalache Bertolini.

Înainte de a infiinta AUTHENTICA NOTARIES –  Notariat în Londra, Cristina s-a pregătit pentru a deveni notar public în Anglia și Țara Galilor în timp ce a lucrat în calitate de consultant pentru un biroul notarial important din centrul Londrei, unde a câștigat experiență în toate tipurile de cauze. Scopul ei este de a-si folosi cunoștințele și experiența vastă acumulate ca notar de drept drept civil (notar public român/ „Notar român “) pentru a furniza servicii comunității române și altor comunități din Marea Britanie provenite din țări de drept civil.

Cristina M. Mihalache Bertolini are la dispoziție o rețea puternică de notari publici și avocați în România și în alte țări de drept civil.

Este implicată activ în Comunitatea Notarială din România și participă la conferințe notariale în întreaga lume. A dobândit experienta practică într-o serie de birouri notariale de renume din Italia, Franța, Ungaria și Republica Moldova. Cristina este un călător pasionat, care doreste in permanenta să-și lărgească orizontul.

Authentica Notaries – Notariat în Londra pentru români

„Le putem asigura cetățenilor români aflați în UK, prin intermediul acestui Notariat în Londra, asistență notarială pentru majoritatea actelor notariale ce se realizează prin intermediul Secției Consulare: declarații, certificarea semnăturilor pe o declarație, traduceri legalizate, procuri de tot felul (cadastru, înmatriculare auto etc.), declarații diverse, declarații de călătorie a minorului, pașaport minor, invitații pentru cetățeni străini, traduceri legalizate, legalizări (de exemplu, pentru achiziționarea unei case în România – detalii aici), Apostila de la Haga. De asemenea, efectuam confirmări de acte de studii, acte de naștere, utilizate de obicei de cei ce vor sa obțină un post în UK. Documentele pot fi realizate si bilingv.”

„Documentele realizate de biroul nostru notarial din Londra vor putea produce efecte juridice în România. Conținutul fiecărui document este redactat cu respectarea legislației românești în vigoare, astfel încât să producă efectele juridice necesare,  dar și cu respectarea normelor actelor notariale aplicabile în Marea Britanie. Suntem în permanență la curent cu legislația notarială. Eu, personal, particip la cursurile organizate anual de Institutul Notarial Român cât și la unele dintre cursurile organizate de Uniunea Internațională a Notariatului Latin”, a mai declarat ea.

De asemenea, dacă unui client i se solicită ca în cuprinsul procurii sau declarației să apară anumite specificații, Biroul Notarial in Londra poate lua legătura direct cu avocatul/notarul instrumentator/instituția din Romania în vederea întocmirii documentului cu respectarea cerințelor necesare.

Persoana care le va răspunde la telefon sau e-mail le vorbește în limba română și de asemenea este și cunoscătoare a legislației românești, deci va ști exact ce documente sunt necesare.

Notariat în Londra. Notar Public dublu calificat, in Marea Britanie si Romania

Cristina M. Mihalache Bertolini, notar in Marea Britanie și,  de asemenea, calificata ca notar public in Romania atrage atentia asupra unui aspect deosebit de important: Sunt acte notariale care au regim special si nu vor fi acceptate de anumite autoritatile din Romania! Va indicam sa ne contactati pentru a va asigura ca documentul pe care il doriti sa il executati isi va produce efectele juridice scontate in fata autoritatilor romane”.

Atenție! Există și acte ce sunt numai de competența Consulatului României. Un notar nu poate întocmi pașapoarte, documente de călătorie (titluri de călătorie/foi de drum) și nu poate efectua procuri pentru obținerea Cărții de Identitate.

De asemenea, biroul notarial Authentica Notaries executa acte notariale in limbile spaniola, portugheza, italiana, maghiara.

Pentru detalii și întrebări puteți suna la tel/whatsapp 📞0744 930 6549 sau 📞07928 316981.

93 Watling Avenue, HA8 0LA, langa metrou Burnt Oak

Email: [email protected]

www.authenticanotaries.co.uk 

Facebook: Notar in Londra – Authentica Notaries

Biroul Notarial Londra   Servicii Notariale in Limba Romana Notar Public Londra   Notar Londra

Mircea Maer


Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Strategia UE cu privire la negocierile pentru Brexit. Niciun tratat comercial înainte de garantarea drepturilor europenilor

Viața din Marea Britanie se scumpește din această lună. Veți plăti facturi mai mari la toate utilitățile