Viață de lux pe banii statului român. Birourile de promovare externă a României, sute de mii de euro nejustificate. O chirie – 6.000 de euro

Ministerul Turismului susține că motivul deciziei de a închide reprezentanțele de turism ale României din străinătate a fost luată din cauză că birourile de turism au funcționat pe bugete create artificial, „după bunul plac al reprezentanților din cadrul acestor birouri de promovare, fără a exista un control minimal asupra justeței sumelor avansate drept cheltuieli”, iar suma nejustificată a depășit 500.000 de euro, de-a lungul anilor.

„Ministerul Turismului își asumă responsabilitatea eficientizării activității la nivelul întregii instituții, și își propune ca promovarea României ca destinație turistică în lume să fie făcută după reguli clare, coerente, conform normelor legale privind reprezentarea țării în plan extern. Necesitatea desființării birourilor externe ale Ministerului Turismului și regândirii modului de reprezentare turistică pe plan internațional a României este dată atât de analizele interne făcute de la preluarea mandatului de către ministrul Mircea-Titus Dobre, cât și de datele relevate de raportul Curții de Conturi privind activitatea fostului ANT în 2015.”

„Instituția de control a constatat o serie de nereguli grave în privința modului de funcționare a birourilor de promovare externă și a cheltuirii banilor publici, care confirmă rezultatul analizei interne făcută de conducerea Ministerului Turismului”, notează sursa citată.

O vilă în Spania a cărei chirie costă lunar 6.000 de euro arată precum cea din fotografia alăturată.



Potrivit ministerului „nu a existat un plafon maxim al cheltuielilor pentru chirie, ci a fost doar o condiție referitoare la suprafața admisă, care, conform raportului Curții de Conturi, nici aceasta nu a fost respectată de unii angajați ai acestor birouri”.

Părți importante ale cheltuielilor făcute de reprezentanțele externe ale Ministerului Turism ului nu au fost înregistrate în contabilitatea instituției, făcându-se deconturi fără documente justificative în spate. Pe parcursul anilor, suma nejustificată a ajuns la peste 500.000 euro”, se arată în comunicatul Ministerului Turismului.

În urma deciziei de desființare a actualelor birouri de promovare a României în străinătate, angajații acestora vor fi rechemați de la posturi, în următoarele 90 de zile, și vor avea statutul de angajați ai Ministerului Turismului, având posibilitatea de a participa la concursul organizat pe parcursul acestui an.

Sursa: Agerpres

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Verde pentru grațierea corupților. Grindeanu: „Guvernul nu susține așa ceva”

S-a dat drept italian ca să intre în vorbă cu victima. A violat-o, apoi a râs de ea