in

Rusia își îndreaptă armele către Uniunea Europeană. Putin mută echipament militar și rachete la granița cu Finlanda

echipament militar

Rusia „mută echipament militar greu, inclusiv sisteme de rachete, către granița Uniunii Europene, după ce a avertizat Finlanda să nu se alăture NATO”, arată Daily Mail.

Arme grele rusești, inclusiv sisteme de rachete, au fost filmate îndreptându-se spre granița cu Finlanda, la câteva ore după ce Rusia și-a avertizat vecinul din nord să nu adere la NATO.

Un videoclip neconfirmat arată două sisteme rusești de apărare de coastă cu rachete care se deplasează de-a lungul unui drum de pe partea rusă a graniței spre capitala Finlandei, Helsinki.

Sistemele de rachete, care au fost văzute trecând pe lângă un indicator către capitala finlandeză, poate fi sistemul mobil de apărare de coastă K-300P Bastion-P, conceput pentru a elimina nave de suprafață și inclusiv portavioane.

Desfășurarea Rusiei are loc în timp ce prim-ministrul finlandez Sanna Marin a spus că se așteaptă ca guvernul său „să încheie discuția (pentru aderarea la NATO) înainte de mijlocul verii”.

Sondajele de opinie arată că 84% dintre finlandezi consideră Rusia drept o „amenințare militară semnificativă”, în creștere cu 25% față de anul trecut.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a avertizat că această mișcare „nu va îmbunătăți” situația securității în Europa, iar parlamentarul de la Moscova, Vladimir Dzhabarov, a adăugat mai direct că ar însemna „distrugerea țării”.

Putin, meci greu cu Occidentul. Finlanda și Suedia, pregătite să se alăture NATO în cel mai scurt timp

„Am spus în mod repetat că alianța rămâne un instrument orientat spre confruntare și extinderea ei ulterioară nu va aduce stabilitate continentului european”, a spus Peskov.

NATO a anunțat că două grupuri navale multinaționale de șaisprezece nave conduse de Marina Regală Olandeză vor patrula coastele Mării Baltice pentru a „menține o capacitate defensivă credibilă și capabilă”.

Finlanda, împreună cu Suedia, a evitat aderarea la NATO, în ciuda alinierii strânse cu Occidentul, pentru a nu provoca Rusia.

Finlanda împarte o graniță de 830 de mile cu Rusia și a fost invadată de Uniunea Sovietică, în 1939.

Peskov a precizat că Rusia va trebui să „reechilibreze situația” cu propriile măsuri dacă Suedia și Finlanda să alătură NATO.


…Rusia își îndreaptă armele către Uniunea Europeană. Putin mută echipament militar și rachete la granița cu Finlanda…

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Familia Drăgoi aducea sclavi din România și îi exploata în Londra. Victimele stăteau în condiții inumane în case închiriate de ticăloși

Familia Drăgoi aducea sclavi din România și îi exploata în Londra. Victimele stăteau în condiții inumane în case închiriate de ticăloși

Boris Johnson și Rishi Sunak, amendați de poliție pentru petrecerile din lockdown

Boris și Carrie Johnson, împreună cu Rishi Sunak, amendați de poliție pentru petrecerile din lockdown