in

Ca în Vestul Sălbatic. Șoferii se iau la bătaie la cozile de la benzinării. Au scos și cuțitele

Ca în Vestul Sălbatic. Șoferii se iau la bătaie la cozile de la benzinării. Au scos și cuțitele

Mai multe lupte au izbucnit azi, 28 septembrie, la cozile cauzate de lipsa de carburant de la benzinării, în Marea Britanie.

Unii dintre ei s-au lovit cu pumnii, ba chiar au scos cuțitele, în timp ce așteptau la cozile uriașe.

Ministrul Transporturilor britanic, Grant Shapps, a declarat că există semne potrivit cărora criza va începe să slăbească în aceastî săptămână, potrivit Daily Mail.

Premierului Boris Johnson i se cere să nu mai „se ascundă” și să se adreseze națiunii, în timp ce propriii săi parlamentari au criticat decizia de a nu cere armatei să intervină pentru a livra combustibil imediat pentru a „recâștiga încrederea publicului”.

Shapps a afirmat că presiunea asupra stațiilor de alimentare începe să se reducă și a insistat că armata va rămâne în așteptare.

Criza combustibilului nu dădea însă niciun semn de slăbire, șoferii fiind din nou la cozi în timpul nopții.


Un șofer nervos a scos cuțitul

Un nou videoclip în care doi bărbați se lovesc și cu picioarele într-o stație Shell din Londra a fost distribuit pe Internet. Un alt film arată două femei care strigă și se lovesc cu pumnii din cauză că una s-ar fi băgat în fața celeilalte.

Criza carburanților din Marea Britanie. 90% din benzinării au rămas fără combustibil

De asemenea, circulă imagini cu un bărbat înarmat cu un cuțit care striga la un alt șofer, în fața unei stații de benzină din Welling, sud-estul Londrei. Videoclipul arată apoi cum scandalagiul lovește o mașină cu cuțitul, fiind apoi cărat câțiva metri pe capotă.

Între timp au apărut și hoții de benzină, un șofer din Birmingham reclamând că i-a fost golit rezervorul peste noapte.

Premierul este chemat în fața națiunii

Tobias Ellwood, președintele Comisiei de apărare a Parlamentului, a declarat că armata ar trebui mobilizată, nu doar pusă în așteptare, pentru a „recâștiga încrederea publicului” și a opri criza combustibilului.

Deputatul conservator a declarat pentru Sky News: „Țara vrea să vadă că guvernul este la comandă și are un plan clar… Cred că armata nu trebuie doar să fie pusă în așteptare, ci, de fapt, mobilizată, să fie văzută ca fiind folosită. Asta va contribui la ameliorarea presiunii asupra penuriei, desigur, va restabili încrederea publicului și, pe deasupra, există problema mai mare legată de articularea unei strategii clare pentru a atenua lipsa cronică de șoferi de camioane.”

Aproximativ 250 de șoferi care au rămas în pană de carburant au fost ajutați, sâmbătă și duminică, de echipa de asistență pentru combustibil a AA.


…Ca în Vestul Sălbatic. Șoferii se iau la bătaie la cozile de la benzinării. Au scos și cuțitele…

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 3 In medie: 3.7]

români arestați

Români arestați pentru trafic de persoane în Kingsbury. Aduceau muncitori în construcții ilegal din România

Marea Britanie: Crește numărul deceselor de COVID. Cea mai mare cifră săptămânală din martie

Marea Britanie: Crește numărul deceselor de COVID. Cea mai mare cifră săptămânală din martie