in

Președintele Franței spune despre Boris Johnson că este un CLOVN, iar Marea Britanie un CIRC

boris johnson clovn

Președintele francez Emmanuel Macron spune despre premierul britanic Boris Johnson că este un „clovn”, iar despre Marea Britanie că este un „circ”.

Potrivit Daily Mail, care citează presa franceză, Johnson este numit de Macron un om „bun de nimic” și este criticat pentru comportamentul său din crizele declanșate de Brexit precum „războiul cârnaților”, pescuitul, submarinele nucleare și cea mai recentă criză a refugiașilor.

Macron a izbucnit săptămâna trecută în cursul unei vizite în Croația, a doua zi după ce 27 de imigranți au pierit în apele Canalului Mânecii, într-unul dintre cele mai grave dezastre înregistrate vreodată.

Macron le-ar fi spus consilierilor săi la Zagreb: „Bojo vorbește cu mine, pare cu picioarele pe pământ, totul este în regulă, avem discuții de adulți, iar apoi ni le trântește în mod neelegant, fie înainte, fie după aceea. Este întotdeauna același circ.”

Macron, un oponent al Brexit-ului, a acuzat, de asemenea, ieșirea Marii Britanii din UE drept „punctul de plecare” al tensiunilor continue dintre Regatul Unit și Franța.

Marea Britanie cere returnarea tuturor migranților în Franța. Londra și Parisul, la cuțite

Potrivit lui Le Canard, Macron a spus: „Foarte repede, Boris Johnson și-a dat seama că situația era catastrofală pentru britanici. Nu este benzină la pompe, lipsesc o grămadă de lucruri. Se poziționează ca o victimă, face din Franța un țap ispășitor, încearcă să transforme fiecare situație simplistă într-o problemă complexă. Ne aflăm în această situație din martie.”

Macron: O țară grozavă, condusă de un clovn

„În privat, el spune că îi pare rău că acționează în acest fel, dar admite că mai presus de toate trebuie să răspundă opiniei publice”, ar mai fi comentat Macron.

„Este foarte trist să vedem o țară grozavă, cu care am putea face atât de multe, condusă de un clovn. Johnson are atitudinea unui om bun de nimic”, ar fi fost cuvintele președintelui francez.

Palatul Elysee a refuzat să comenteze cele apărute în presă.

Gerald Darmanin, ministrul de Interne al Franței, a declarat luni că țara sa este pregătită să înceapă discuțiile dacă britanicii vor intra în discuții într-un „spirit serios”.

Numărul celor care traversează Canalul a crescut la 25.776 în 2021, de la 8.461 în 2020 și 1.835 în 2019, potrivit datelor Ministerului de Interne britanic.


…Președintele Franței spune despre Boris Johnson că este un CLOVN, iar Marea Britanie un CIRC…

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 3 In medie: 3]

doze suplimentare

Marea Britanie pregătește administrarea rapelurilor 4 și 5. A achiziționat 114 milioane de doze suplimentare

Poezia emigranților întorși acasă: „Românie, te-a durut în pălărie”

Poezia emigranților întorși acasă: „Românie, te-a durut în pălărie”