in

Cel mai căutat britanic din lume, extrădat din România. Acuzat de uciderea unui tânăr de 21 de ani

Unul dintre cei mai căutați oameni din Marea Britanie a fost extrădat din România, acolo unde a fost prins, și adus vineri, 5 aprilie, în Londra.

Potrivit Metro, Shane O’Brien, în vârstă de 31 de ani, a fost pus sub acuzare, vineri seara, după ce a ajuns în Regatul Unit, ca urmare a extrădării sale din România, pentru uciderea lui Josh Hanson în 2015.

O’Brien urmează să apară sâmbătă în fața Tribunalului Magistraturii din Westminster.

El a fost reținut de autoritățile din România în martie, în legătură cu asasinarea lui Josh Hanson, de 21 de ani, înjunghiat în gât într-un atac neprovocat la Barul RE din Londra.

O’Brien a fugit în Germania după incident și se bănuiește că s-a ascuns în Olanda, Dubai și Praga.

O recompensă de 50.000 de lire sterline a fost pusă pe capul lui O’Brien, în 2017. El se află pe lista celor mai căutați oameni a Agenției Naționale de Criminalitate din Marea Britanie și a Interpol.

Ian Cruxton, șeful operațiunilor internaționale al Agenției Naționale pentru Criminalitate, a declarat: „Sunt încântat că presiunea exercitată de noi a dus în final la capturarea sa ca rezultat al colaborării strânse cu autoritățile române. Sper că arestarea lui oferă un anumit confort familiei și prietenilor lui Josh Hanson.”

O’Brien a fost reținut la Cluj-Napoca, la sfârșitul lunii martie și a sosit vineri la aeroportul Heathrow, la ora 19.30.
Swindon. Român beat agresează sexual o fată de 16 ani într-un spital. „Sex, sex”, șoptea agresorul

O nouă TAXĂ de poluare în centrul Londrei. Vezi dacă va trebui să plătești în cazul în care ajungi în zona ULEZ