in

O nouă TAXĂ de poluare în centrul Londrei. Vezi dacă va trebui să plătești în cazul în care ajungi în zona ULEZ

Pentru a contribui la îmbunătățirea calității aerului, Primăria Londrei a instituit o zonă cu emisii poluante ultra-joase (ULEZ) unde anumite vehicule vor plăti o nouă taxă, în plus față de cea pentru aglomerație (Congestion Charge).

Taxa va trebui plătită 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână, în fiecare zi a anului, în aceeași zonă din centrul Londrei, ca și Congestion Charge.

Majoritatea vehiculelor, inclusiv autoturismele și autoutilitarele, trebuie să respecte standardele de emisii ULEZ sau conducătorii auto vor fi nevoiți să plătească o taxă pentru a conduce în zonă.

Vehiculele care nu se încadrează în standarde vor trebui să plătească:

  • £ 12.50 pentru majoritatea tipurilor de autovehicule, inclusiv autoturisme, motociclete și camionete (până la 3,5 tone inclusiv)
  • 100 de lire pentru vehicule mai grele, inclusiv camioane (peste 3,5 tone) și autobuze / autocare (peste 5 tone)

Pentru a verifica dacă trebuie să plătești noua taxă, primăria a creat o rubrică unde introduci datele mașinii: https://tfl.gov.uk/modes/driving/check-your-vehicle-35896?intcmp=35896.

Vehiculele care vor trebui să plătească noua taxă sunt:

  • Motociclete care nu respectă standardele Euro 3 (vehicule înainte de 2007)
  • Autoturismele pe benzină și autoutilitarele care nu îndeplinesc standardele Euro 4 (vehicule anterioare anului 2006)
  • Vehiculele Diesel și autoutilitarele care nu îndeplinesc standardele Euro 6 (vehicule fabricate înainte de 2015)

Autobuzele, autocarele și camioanele vor trebui să respecte sau să depășească standardele Euro 6.

Șoferii care omit să plătească taxa vor fi amendați cu 160 de lire sterline.

Zona de emisii ultra-scăzute (ULEZ) înlocuiește astfel T-Charge, de la 8 aprilie 2019, se arată pe pagina companiei de transport TFL.

Poluarea aerului din Londra crește riscul bolilor cardiace și pulmonare și de astm, arată Primăria Londrei. Fiecare copil din Londra respiră zilnic aerul toxic ce dăunează dezvoltării pulmonare. Transportul rutier este cea mai mare sursă de poluare care afectează sănătatea  locuitorilor din Londra.

Aproximativ jumătate din emisiile de oxid de azot (NOx) provine din transportul rutier. Acestea contribuie la niveluri crescute peste limita admisă de dioxid de azot (NO2) și particule (PM) – poluanți care duca la boli cronice, reduc speranța de viață și diminuează dezvoltarea pulmonară.

Comunitățile care suferă cel mai mult din cauza calității slabe a aerului sunt adesea cele mai vulnerabile, inclusiv copiii. Există cel puțin 360 de școli primare în zone cu niveluri de poluare peste limita admisă.

Primăria a mai anunțat că fiecare autobuz pe din centrul Londrei îndeplinește cele mai înalte standarde de emisie. Toate autobuzele care operează în zona ULEZ vor respecta standardele de emisii Euro VI sau vor fi electrice.

De asemenea, introducerea ULEZ va contribui la reducerea emisiilor de NOx și a celor de PM, contribuind la îmbunătățirea calității aerului și la transformarea centrului Londrei într-un loc mai sigur și mai plăcut de a trăi, de a lucra și de a vizita.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]

Cel mai căutat britanic din lume, extrădat din România. Acuzat de uciderea unui tânăr de 21 de ani

Theresa May s-a hotărât: Vrea să propună un nou referendum pentru Brexit