in

Conferinţă cu Ion CaramitruJoi 19 mai, de la ora 19.00, la Fundaţia Raţiu / Centrul Cultural Român (Manchester Square, 18 Fitzhardinge Street, London W1H 6EQ), actorul Ion Caramitru va susţine conferinţa “Limitele aşteptării”, alături de Mike Philips, nuvelist britanic, istoric şi curator, în cadrul programului Culture Power.

Intrarea este gratuită însă rezervarea este esenţială (Tel. 020 7486 0295, int. 108; [email protected])

Iată cum prezintă Ion Caramitru această conferinţă: “În februarie 1992, am fost invitat la Londra de Mark Fisher, ministru din umbră al Artelor, în numele Partidului Laburist, pentru a ţine o conferinţă în Parlamentul britanic, alături de Umberto Eco şi Gunter Grass. A fost un eveniment organizat în colaborare cu Fundaţia Paul Hamlyn. Am scris şi am vorbit despre România şi istoria ei recentă, şi despre mine. Vorbind recent într-o conferinţă organizată de Teatrul Naţional din Bucureşti, mi-am intitulat discursul “Limitele aşteptării” (When Do We Want It? Now!) şi am realizat că ceea ce spuneam în 1992 a rămas din nefericire foarte relevant”

«În partea de lume de unde vin, o generaţie s-a născut şi a trăit, asediată în propria-i ţară, şi a înţeles că singura cale de scăpare era cultura. Pentru a depăşi un sentiment profund de teamă metafizică, această generaţie a legat prietenii puternice şi bazate pe încredere, a căutat cărţi, s-a dus la teatru şi a făcut mari eforturi pentru a învăţa limbi străine (…) îmi amintesc că acum câţiva ani, pe timpul unui interviu, am răspuns întrebării: “Ce înseamnă teatrul pentru dvs.?” cu aceste cuvinte: “O şansă de a supravieţui.”» – extras din conferinţa ţinută la Londra în 1992, la Camera Comunelor.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

“Aici ne-am croit o nouă viaţă”

Căsătoria şi naşterea în Marea Britanie