Consilierului lui Ponta: Iohannis își bate joc de diaspora. „Mergeţi voi şi fiţi iobagii Europei”

Potrivit B1, consilierul  premierului Victor Ponta pe probleme de strategii guvernamentale, Mirel Palada, crede că președintele Klaus Iohannis a “bătut palma cu austriecii și englezii, peste capul românilor din diaspora și peste interesul național, pentru a decupla libertatea de mișcare a românilor de drepturile sociale pe care ar putea să le primească în străinătate”.“Adică, pe înţelesul tinerilor frumoşi şi sălbatici din diaspora care se amăgesc că o să-şi ia ţara înapoi cu Iohannis al lor: duceţi-vă voi şi munciţi şi spetiţi-vă în ţările UE, dragii mei diasporeni, că nu veţi avea aceleaşi drepturi ca alţii, veţi fi doar nişte bieţi cetăţeni de rangul doi, un soi de iobagi democratici”, a scris Palada într-un articol pentru Adevărul.

“I-am propus lui Cameron un proces de reflecţie pentru separarea libertăţii de mişcare de drepturile sociale”, spunea Iohannis recent.

“Cum ar veni: românii mei, pufoşii mei, mergeţi voi şi fiţi iobagii Europei. Mulţumesc că m-aţi votat. Fraerilor care esteţi voi. Ghinion!  Duceţi-vă, că mă ajută pe mine să cîştig toată puterea aici, să-mi văz visul cu ochii: Guvernul MEU!”, adaugă Palada.

Consilierul primului-ministru este de părere că acest troc este o acuză gravă la adresa președintelui României, iar PNL-iștii știu acest lucru.

„Drept pentru care contracarează, de maniera cea mai delirantă. Fac din alb negru. Nu ei. Nuuu! Guvernul e de vină!”, mai spune acesta.

Liberalii au spus de curând că Guvernul este de accord cu scăderea ajutoarelor sociale pentru românii din Diaspora. Această afirmație este contrazisă de consilierul lui Ponta.

“Fiţi atenţi ce le-a bubuit mintea. Hai, băgaţi repede ceva cu Guvernul, că el e de vină, că e groasă! Se supără ăştia pe noi! Nu contează cît de grosieră e minciuna, nevoia e mare. Din el rezultă, evident, că Guvernul e nemernic. Mamă, ce chestii nasoale face nenorocitul ăsta de Guvern!”, se mai arată în editorial.

“Pedeliştii de liberali iohannişti se simt suficient cu musca pe căciulă. (…) Pe de o parte, cît de disperaţi sînt la adresa acestui subiect. Este de departe cea mai detrimentală situaţie prin care trece Iohannis de cînd a devenit preşedinte.

Iohannis a comis-o rău de tot, bătîndu-şi joc de românii din diaspora pentru a obţine sprijin de la potentaţii europeni de dreapta pentru lupta politică internă.

Orice, doar să-i luăm gîtul lui Ponta şi să avem Guvernul MEU. Al MEU. My preciousss! Pe urmă vedem noi. Dă-i încolo de diasporeni. Să sufere! Şi-au luat ţara înapoi”, încheie Palada articolul.


Ce îi scriu românii din Spania lui Iohannis: „De ce legați imaginea românilor de cea a beneficiarilor de ajutoare sociale?”

Iohannis, discuții cu David Cameron despre români și turismul social: „Lăsați libera circulație așa cum este”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Standard & Poor’s: Băncile vor pleca din UK dacă se va vota pentru părăsirea Uniunii Europene

Un vasluian zboară acasă gratis cu Blue Air și Ziarul Românesc. Urmează noi concursuri!