COVID lovește puternic Marea Britanie: Peste 40.000 de infectări într-o zi. Ambulanțele nu fac față apelurilor

COVID lovește puternic Marea Britanie: Peste 40.000 de infectări într-o zi. Ambulanțele nu fac față apelurilor

Peste 40.000 de infectări cu COVID au fost înregistrate în ultimele 24 de ore în Marea Britanie, cel mai mare număr zilnic de la jumătatea lunii iulie.

Marea Britanie a raportat duminică, 17 septembrie, 45.140 de noi cazuri COVID-19, scrie Reuters, fiind cea de-a cincea zi în care noile infectări depășesc 40.000.

Numărul total de internări în spitale a rămas sub nivelul de alertă, la aproximativ 7.000, în timp ce numărul deceselor a scăzut la 57 față de 145 sâmbătă.

Cu toate acestea, medicii spun că departamentele de urgență se află la „marginea prăpastiei”, pacienții fiind obligați să aștepte în ambulanțe până la 11 ore în afara spitalelor.

Paramedicii au raportat cozi de până la 20 de ambulanțe care așteaptă în afara spitalelor pentru a transfera pacienții în secțiile de urgență, care funcționează la capacitate maximă, potrivit The Guardian.

Fiecare serviciu de ambulanță din țară se află la cel mai înalt nivel de alertă, a anunțat Asociația Directorilor Executivi de Ambulanță (AACE).

Martin Flaherty, directorul general al organizației, a declarat: „[Asociația] rămâne extrem de îngrijorată de nivelurile fără precedent de întârzieri care au loc la spitalele din Marea Britanie”.

Situație disperată: Autobuze din Londra, transformate în ambulanțe pentru pacienții COVID

Un pacient a murit săptămâna trecută, după ce a suferit un atac de cord suspectat într-o ambulanță care stătea la coadă de mai bine de două ore, în fața spitalului universitar James Paget din Gorleston-on-Sea, Norfolk.

Ambulanțele așteaptă peste 11 ore în fața spitalelor

Un purtător de cuvânt al spitalului a spus că pacientul a fost mutat în secția de urgențe, dar „din păcate a murit acolo”.

Serviciul de ambulanță West Midlands (WMAS) a declarat că cea mai lungă întârziere în august și septembrie la Worcestershire Royal a fost de 11 ore și 46 de minute.

Cifrele NHS publicate săptămâna trecută au arătat că 2,1 milioane de persoane au ajuns la urgență luna trecută, cea mai mare cifră înregistrată vreodată în luna septembrie. Au fost 946.707 apeluri la 999 luna trecută, comparativ cu 713.975 în septembrie 2020, o creștere cu peste 30%.

Prezentatoarea TV Mary Berry, în vârstă de 86 de ani, a povestit cum a trebuit să aștepte trei ore și jumătate pentru o ambulanță, după ce și-a rupt șoldul, în august.

Richard Webber, purtător de cuvânt al Colegiului Paramedicilor, a declarat că multe spitale sunt la capacitate maximă, cu întârzieri în externarea pacienților, și nu „permit descărcarea ambulanțelor”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 3 In medie: 4.3]

mii de șoferi

Mii de șoferi din Marea Britanie nu pot lucra din cauza birocrației și a lipsei de experiență

Uciderea parlamentarului David Amess, un act terorist comis de un britanic de origine somaleză

Uciderea parlamentarului David Amess, un act terorist comis de un britanic de origine somaleză