Cum a ajuns Spania pe lista țărilor nesigure în Marea Britanie: Zece britanici s-au întors infectați din vacanță

Miniștrii britanici au decis să restabilească restricțiile de călătorie asupra Spaniei după ce 10 britanici s-au întors din vacanță infectați cu coronavirus.

Potrivit Daily Mail, comitetul guvernamental Covid-O s-a întrunit sâmbătă după-amiază, după ce ministrul Sănătății, Matt Hancock, a ridicat îngrijorări cu privire infecțiile din Spania.

Grupul, format din șase miniștri, care îi include pe Michael Gove, Grant Shapps și Priti Patel, ar fi fost informat de prof. Whitty, consultantul științific, că situația din Spania s-a deteriorat în ultimele 48 de ore.

Premierul spaniol, supărat pe britanici: „Regiunile turistice din Spania sunt mai sigure decât Marea Britanie”

Acesta ar mai fi spus că există o creștere a infecției în 15 din cele 19 regiuni ale Spaniei, dar balanța către carantină a fost înclinată de faptul că 10 britanici au fost testați pozitiv după ce s-au întors din țară.

Prof. Whitty a descris numărul ca fiind „semnificativ din punct de vedere statistic”, iar reimpunea carantinei pentru călătorii din Spania s-a luat cu o notificare mai mică de cinci ore.


Între timp, ministrul administrației locale, Simon Clarke, a declarat azi că locuitorii din Marea Britanie vor trebui să accepte că există un „grad de incertitudine” în jurul călătoriilor în străinătate, în acest moment.

Decizia de a interzice călătoriile, în afară de celor esențiale, în Spania și de a impune carantina pentru toți cei care se întorc în Marea Britanie a stârnit furie în rândul turiștilor și firmelor de turism.

Decizia carantinei a fost descrisă ca o „eroare” de către premierul spaniol Pedro Sanchez, care a spus: „În cea mai mare parte a Spaniei, incidența este net inferioară chiar și numerelor înregistrate în Regatul Unit”.

Guvernul spaniol, supărat după ce Marea Britanie a impus restricții pentru turiștii care vin din această țară: «Spania este o ţară sigură»

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

S-a vindecat de COVID-19, după trei luni în comă: „Prima mea reacție a fost: cum de sunt încă în viață?”

EXCLUSIV. Un român din Anglia acuză că a fost călcat de hoți, iar poliția nu ia nicio măsură: „Mi-au furat scule de 100.000 de lire sterline și primesc o hârtie că le pare rău?”