Cum se îngroapă un caz de discriminare. Consulatul din Castellon ascunde raportul cu privire la discriminarea unei eleve de naționalitate română

Consulatul României din Castellon de la Plana ascunde raportul Inspectoratului Școlar al Comunității Valencia cu privire la cazul de discriminarea a unei eleve române descoperit de publicația românească Inforoes.

Potrivit www.inforoes.com, în urmă cu aproximativ două luni, a fost relatat cazul unei eleve de naționalitate română care a fost umilită în fața întregii clase de un profesor de arte plastice de la Instituto de Educación Secundaria (IES) BENICALAP, din Valencia. Acesta i-a spus româncei să își schimbe prenumele, dacă a venit în Spania, pe motiv că el nu îl înțelege.

 

„Profesorul a întrebat-o de ce are două nume. Fata i-a spus că așa e în România. Enervat de răspunsul elevei, profesorul i-a spus: «Que te vayas a tu puto país a cambiarte tu nombre que eso no lo entiendo yo» («Pleacă în nenorocita ta de țară și schimbă-ți numele, că eu nu-l  înțeleg»)”, a declarat mama fetei.Inforoes mai scrie că a pus la dispoziția consulatului toate datele pe care le avea cu privire la acest caz. La aproximativ două luni de la cele întâmplate la școala respectivă, autoritățile spaniole au transmis Consulatului României din Castellon de la Plana raportul anchetei cu privire la eleva discriminată. Însă, autoritățile refuză să facă publice rezultatele raportului, scrie Inforoes, pe motiv că este vorba despre o corespondență între instituții, neținând seama de caracterul public al unei astfel de informații.

Situația este cu atât mai ciudată având în vedere că la Castellon de la Plana este consul Robert Hellvig, nimeni altul decât fratele directorului SRI, Eduard Hellvig.

Mai multe detalii despre acest caz puteți citi în Inforoes.

Cazul elevei discriminate în Spania. PNL recunoaște: „Asemenea acte au loc și în alte state membre UE”

Cazul „rasism în școală” ia proporții. Consulatul României de la Madrid: „Aveam cunoștință de incident”

„Români nenorociți, trebuie să vă omorâm! Plecați în țara voastră!” Inscripții anti-românești în Spania

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Doi români uciși de un camionagiu britanic. Vorbea la telefon când a provocat accidentul

Eurodeputatul Siegfried Mureșan: „Finanțăm partide al căror scop este distrugerea Uniunii Europene”