in

Cursă specială de la Londra: Peste 100 de români rămași fără locuri de muncă s-au întors în țară

Peste 100 de români blocați peste hotare din cauza pandemiei de coronavirus au fost repatriați sâmbătă seară cu o cursă specială – prima de acest fel care a plecat din Londra către țara noastră, după impunerea restricțiilor.

Oamenii care au rămas fără locuri de muncă și au cerut sprijinul autorităților pentru a se întoarce acasă. Asta după ce au încercat pe cont propriu, în repetate rânduri, să ajungă în țară, dar în zadar.

La bordul avionului care a decolat din Londra și a aterizat sâmbătă seară la București s-au aflat peste o sută de oameni.

Șapte zboruri din țări europene, pentru aducerea în țară a unor cetățeni români

Criza declanșată de coronavirus i-a prins în diferite colțuri ale lumii și nu s-au putut întoarce acasă.

Cu ajutorul autorităților, au ajuns în Marea Britanie, de unde au revenit în țară cu o cursă specială.

Mulți dintre pasageri au lucrat pe șantiere sau în restaurante, închise acum din cauza pandemiei.

În săptămânile în care zborurile s-au anulat unele după altele, unii au căutat alternative pentru a se întoarce în România, dar fără succes. Potrivit regulilor, toți vor fi nevoiți să stea în izolare la domiciliu timp de 14 zile.

Compania Tarom a anunțat că marți, 26 mai, vor fi zboruri din București spre Roma, Milano și retur, tot în condiții speciale.

Pentru cursele dinspre Italia spre România vor fi acceptați numai cetățenii români care doresc repatrierea. Pentru cele din țara noastră spre Italia vor putea apela italieni, lucrătorii sezonieri cu contract de muncă și cei din sectorul transporturilor.

În aceleași condiții vor fi organizate zboruri și către Spania, pe 28 și 31 mai.

Salvați din Italia: 156 de cetățeni români au fost duși în țară cu un avion Tarom

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Liderii europeni, supărați că Marea Britanie impune carantina la intrarea în țară. Franța: „Vom răspunde cu aceeași monedă”

Guvernul britanic mai ridică o serie de restricții, de la 1 iunie. Boris Johnson: „Vara este salvată!”