in

Distribuirea unor ziare de top din UK, întârziată din cauza blocării a două tipografii de către activiștii de mediu

Activişti ai mişcării ecologiste Extinction Rebellion au blocat în noaptea de vineri spre sâmbătă tipografii ale grupului News Corporation, aparţinând magnatului Rupert Murdoch, în Marea Britanie, perturbând distribuirea anumitor ziare, relatează AFP şi Reuters, citate de Agerpres.

Potrivit Extinction Rebellion, câţiva zeci de activişti au blocat tipografii din Broxbourne, nordul Londrei, şi Knowsley, lângă Liverpool, unde sunt imprimate publicaţii ale companiei News Corp precum The Sun, The Times, The Telegraph, dar şi Daily Mail, care nu aparţine grupului.

Prin această acţiune, manifestaţii au dorit să ceară “eliberarea libertăţii”, criticând publicaţiile în cauză că nu ţin cont în mod adecvat de “urgenţa climatică şi ecologică” şi le acuză că “manipulează adevărul” în beneficiul propriei agende, potrivit unui comunicat al Extinction Rebellion.

Potrivit poliţiei din comitatul Herefordshire, care a arestat 13 persoane, camioanele de livrare nu au putut să părăsească locaţia din Broxbourne până la ora 06:00 locală (05:00 GMT). Circa 100 de protestatari s-au legat unii de alţii, a precizat poliţia. Pe Twitter, Extinction Rebellion (XR) a postat fotografii cu activişti legaţi între ei, la baza unei structuri din bambus (foto).

Confirmând că două dintre tipografiile grupului au fost întrerupte de mişcarea XR, Newsprinters a oferit “scuze sincere” cititorilor The Sun, The Times, Daily Mail şi The Telegraph, precum şi Financial Times, care nu şi-au putut primi ziarele sâmbătă dimineaţă din cauza întârzierilor de livrare, potrivit unei purtătoare de cuvânt. “Echipele noastre lucrează pentru distribuirea ziarelor către comercianţii cu amănuntul în această dimineaţă”, a adăugat ea.

Grupul News Corporation a denunţat “un atac asupra întregii prese libere” care afectează numeroşi angajaţi, de la tipografii la comercianţii cu amănuntul.

De o săptămână, Extinction Rebellion a lansat o serie de acţiuni în Marea Britanie care a condus la zeci de arestări şi care ar urma să continue câteva zile.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Filmare ȘOC! Scandal într-un tren din Anglia. Un ofițer de poliție încearcă să încătușeze un pasager care nu purta mască în tren: „Nu trebuie să port o mască, punct!”

Filmare ȘOC! Scandal într-un tren din Anglia. Un ofițer de poliție încearcă să încătușeze un pasager care nu purta mască în tren: „Nu trebuie să port mască, punct!”

GCS: 6.559 de români din străinătate, infectați cu coronavirus. În Marea Britanie au murit 43