in

Doi români furau telefoane mobile în Kent. Vizau cabinete medicale și saloane de înfrumusețare


Doi români care au furat, în numai 10 zile, 30 de telefoane mobile, au fost condamnați. Cei doi au dat mai multe lovituri, în luna aprilie, la companii din zonele Sevenoaks și Tunbridge Wells, în Kent, sud-estul Angliei.

Românii Maricel Stănescu și Ciprian Mihai vizau saloane de înfrumusețare, cabinete medicale și agenții imobiliare, arată Poliția Kent.

Astfel, în perioada 16 și 26 aprilie 2019, cei doi a mers în locații din Hawkhurst, Staplehurst și Maidstone, precum și în alte locuri din Sussex și Surrey.

Unul dintre ei intra într-un birou sau într-un magazin distrăgea atenția vorbind în limba română.

În același timp, folosea o broșură sau un ziar pentru a acoperi telefonul unui angajat sau client. Hârtia era apoi ridicată, cu tot cu telefonul victimei.

Stănescu și Mihai, ambii în vârstă de 30 de ani, au fost arestați în mașina cu care se deplasau la locul furturilor. Când au fost prinși au negat orice fel de implicare. Stănescu le-a spus polițiștilor că nici măcar nu știa că este în Kent.

Ambii au pledat însă vinovați de conspirație pentru furt. Vineri, 12 iulie, Stănescu a fost condamnat la trei ani de închisoare, iar Mihai la 18 luni.

Polițiștii cred că cei doi s-ar putea să aibă legături cu o rețea infracțională responsabilă de nenumărate infracțiuni în toată Anglia.

VIDEO – Hoții pe scutere, jaf în viteză în centrul Londrei
The Sun: Hoațele de lux din centru Londrei sunt românce și bulgăroaice. „Poartă ochelari de firmă și genți scumpe”

Viorica Dăncilă scapă de oamenii lui Dragnea? Carmen Dan a demisionat de la Ministerul de Interne