in

Doi suceveni din Marea Britanie transportau cocaină de 3 milioane de lire sterline, condamnați la ani grei de închisoare

Doi bărbați din județul Suceava au fost condamnați în Marea Britanie.

Este vorba de Marian Macovei, de 25 de ani, din Mălini, care acum are cetățenia germană, și Iulian-Ioan Stratulat, tot de 25 de ani, din Fălticeni.

Cei doi au fost prinși în seara zilei de 29 august 2020 în timp ce transportau 39 de kg de cocaină, marfă evaluată la 3 milioane de lire sterline.

Mașina marca Renault Trafic cu care cei doi circulau a fost oprită la controlul de frontieră la Coquelles, Franța.

Cei doi le-au spus oamenilor din frontieră că merg la Londra pentru o excursie de o zi și că transportă ”poștă și bere”.

La controlul mașinii, polițiștii de frontieră și vameșii au găsit pachete suspecte ascunse în spatele scaunului șoferului, după un panou de plastic care căptușea scaunul.

În pachete era pulbere albă, care ulterior s-a dovedit a fi cocaină.

De asemenea, Iulian-Ioan Stratulat avea și un telefon mobil criptat, modelul folosit adesea de infractori pentru a comunica anonim și a se sustrage detectării.

Ancheta a fost preluată de reprezentanții Agenției Naționale de Criminalitate din Marea Britanie, iar la audieri cei doi au negat că știau de existența drogurilor și au pledat nevinovați.

Marian Macovei a fost condamnat la 12 ani și 6 luni de închisoare, în timp ce Iulian-Ioan Stratulat a primit 15 ani și 9 luni, potrivit Monitorul de Suceava.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Nu se mai iese din Marea Britanie decât cu declarație și dovezi. Doar călătoriile ESENȚIALE sunt permise de luni

Chitaristul și compozitorul Adi Bărar, liderul și fondatorul trupei Cargo, s-a stins din viață