in

Chitaristul și compozitorul Adi Bărar, liderul și fondatorul trupei Cargo, s-a stins din viață

Chitaristul și compozitorul Adi Bărar, fondatorul trupei rock Cargo din Timișoara, a murit luni, 8 martie, la vârsta de 61 de ani, transmite News.ro.

„Așa intens cum a trăit toată viața pe scenă, alături de public, înconjurat de gândurile voastre bune, așa a luptat până azi! Dumnezeu să te odihnească, Adi Bărar! 15.01.1960 – 08.03.2021”, a publicat pe Facebook trupa Cargo.

În mesaj au fost adăugate și cunoscutele versuri ale trupei: „Și de-o fi și eu să mor/ Nu vreau să vă întristați!/ Să cântați și să jucați, până în zori… / Și dacă din când în când/ O să mă primiți în gând/ Voi fi aproape de voi!”.

Pe 25 februarie s-a anunțat că liderul și fondatorul formației rock Cargo a fost confirmat cu Covid-19 și internat în stare gravă pe Secția ATI a Spitalului Județean Timișoara. El avea și unele afecţiuni mai vechi.

Trupa Cargo a fost înființată în Timişoara, în 1985, în formula: Adi Bărar (chitară), Carol Bleich (baterie), Tavi Iepan (chitară), Tibi Gajdo (bas), Dinel Tollea (clape) şi Nae Tarnotzi (voce). După mai multe schimbări de componență, Leo Iorga a fost cooptat ca solist.

100.000 DE MORȚI de COVID în Marea Britanie. Boris Johnson transmite condoleanțe familiilor: „Am făcut tot ce am putut”


El a făcut parte din trupă până în 1989, an în care Ovidiu Ioncu “Kempes“ a câştigat concursul organizat pentru postul de solist.

În 1992, Cargo a lansat albumul de debut, „Povestiri din gară”, care cuprinde nouă piese. Componența trupei a suferit, în continuare, modificări.

În 1995, a apărut al doilea material discografic – „Destin”. La puțin timp după lansare, Kempes a avut un accident de motocicletă, în care a fost rănit grav. Recuperarea lui a fost lungă şi anevoioasă, însă a revenit pe scenă alături de trupă, fiind acompaniat de vocea lui Adrian Igrișan (“Baciul”).

În 1998, grupul a lansat albumul „Ziua vrăjitoarelor” și o broșură intitulată „Jurnal de bord”, care cuprinde textele tuturor cântecelor și biografia oficială a trupei. În 2002, Ovidiu Ioncu “Kempes” a plecat în Australia, vocea principală fiind preluată de Adrian Igrișan. Doi ani mai târziu, în decembrie 2004, Cargo a lansat albumul „Spiritus Sanctus”, urmat, în 2007, de „XXII”, care include cele mai cunoscute piese ale trupei, înregistrate de data aceasta cu Igrişan.

În 2015, membrii trupei Cargo au primit Ordinul Cultural în Grad de Cavaler de la președintele Klaus Iohannis – „pentru contribuția deosebită la promovarea muzicii rock în România şi îmbogățirea patrimoniului acestui gen muzical” – și au devenit cetățeni de onoare ai orașului Timișoara.

Din grup mai fac parte Adrian „Baciu” Igrișan (voce/ chitară), Tavi Pilan (tobe), Ionuț Cârjă (clape) și Alin Achim (bas).

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]

Doi suceveni din Marea Britanie transportau cocaină de 3 milioane de lire sterline, condamnați la ani grei de închisoare

Meghan Markle, dezvăluiri incendiare despre viața la Palatul Buckingham. Acuzații de rasism la nivel înalt și gânduri de suicid: „Nu voiam să mai trăiesc”