in

Drogul folosit de teroriști pentru a fi mai puternici. Care sunt efectele lui

Substanţa halucinogenă este compusă din molecule de fenetilină şi amfetamină.

 

Profesorul australian Nicolas Rasmusen, de la Universitatea din New South Wales, a analizat comportamentul luptătorilor din cadrul grupării teroriste, cunoscute sub numele de Statul Islamic. Specialistul a ajuns la concluzia că aceştia folosesc un drog special, denumit Captagon, pentru a avea o rezistenţă fizică sporită.Substanţa halucinogenă nu se activează instantaneu în organismul uman, efectele acesteia declanşându-se de-abia în momentul în care moleculele de teofilină şi amfetamină încep să se dezbine.

CITEȘTE ȘI: ISIS revendică atentatul din Belgia și amenință: „Vă aşteaptă ceva mai dur şi mai amar”

Teofilina are o structură similară cafeinei, amplificând activitatea sistemului respirator, motiv pentru care este folosită în tratarea persoanelor suferind de astm. Pe de altă parte, rolul amfetaminei în drogul Captagon este cel de a accelera producerea de adrenalină la nivelul corpului uman. Astfel, ingerarea moleculelor de amfetamină produce senzaţia de plăcere şi reduce nevoia de a dormi şi a mânca.

Captagonul, cunoscut sub denumirea ştiinţifică de fenetilină, face parte din categoria amfetaminelor inferioare. În anii ’60, substanţa a fost folosită în SUA pentru tratarea copiilor cu deficit de atenţie. Rezultatele tratamentelor au fost mai mult decât încurajatoare, deoarece nu existau efecte adverse, precum în cazul celorlalte tratamente.

Deşi a fost utilizat cu precădere în medicina americană, Captagonul a ajuns să fie consumat, în mod abuziv, în ţările din Orientul Mijlociu. Au apărut, astfel, persoane dependente, având simptome precum: creşterea accelerată a presiunii arteriale, un ritm crescut de activitate a inimii şi o stare generală de hiperactivitate.

Unul dintre efectele pe care le produce Captagonul este de a inhiba senzaţia de durere. În acest sens, mass-media a vehiculat informaţia conform căreia luptătorii ISIS folosesc această substanţă pentru a-şi spori activitatea fizică, scrie descopera.ro.

ALȚI UTILIZATORI AU CITIT ȘI:

Cel mai tânăr jihadist sinucigaș britanic. S-a aruncat în aer pentru ISIS la doar 17 ani

Cum să reacționezi în cazul unui atentat terorist. Acțiunile care fac diferența dintre viață și moarte!

Răniții de la Colectiv internați în Bruxelles, evacuați pentru a face loc răniților din atentate

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Turcia îl deportase anul trecut pe unul dintre atacatori. Belgia a ignorat avertismentul

Institutul Cultural Român din Londra vă invită la film