in

Cocaină şi heroină de un milion de euro, descoperite la Vama Borş. Traficantul a traversat Europa cu drogurile ascunse în bordul unei maşini

Un bărbat care a încercat să introducă în ţară cocaină şi heroină în valoare de peste 1 milion de euro a fost prins în Vama Borş, drogurile fiind găsite ascunse în bordul unei maşini.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, miercuri, de DIICOT, cele 4,5 kg de cocaină şi peste 8 kg de heroină care urmau să ajungă la un cetăţean albanez din Bucureşti, au fost găsite luni de câine Direcţiei Generale a Vămilor.   

“La data de 15.06.2020, în jurul orei 15:20, în baza consemnului instituit anterior, un lucrător din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră a anunţat organele de poliţie judiciară cu privire la faptul că o persoană de sex masculin, cetăţean român, a fost identificată la Punctul de Trecere a Frontierei Borş, sensul de intrare în ţară dinspre Ungaria, conducând un autoturism de culoare gri, înmatriculat în România”, se aprecizează în comunicatul DIICOT. 

Pachetele din bord La Borş au descins procurorii DIICOT, ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzilor de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti şi Oradea şi lucrători din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Borş care au controlat maşina dar au găsit doar cutii din carton cu haine şi lenjerii pentru pat. Ca atare, ei au cerut ajutorul “lucrătorilor din cadrul Direcţiei Generale a Vămilor, respectiv a câinelui de serviciu”. 

“În urma controlului, câinele de serviciu a indicat partea din dreapta a bordului maşinii, în zona torpedoului. S-a procedat la demontarea torpedoului, ocazie cu care a fost descoperit un locaş special amenajat, disimulat în spatele cutiei torpedoului, unde au fost găsite 13 calupuri dreptunghiulare, 9 dintre acestea fiind ambalate în scotch de culoare maro, având aceleaşi dimensiuni, iar 4 dintre acestea fiind ambalate în folie alimentară transparentă, ce conţineau cantitatea de 4,5 kg de cocaină şi peste 8 kg de heroină, cu o valoare totală de peste 1 milion de euro”, se mai arată în informare.  

Drogurile au fost procurate din Belgia

Din ancheta pornită în caz, anchetatorii au stabilit că drogurile au fost procurate din Belgia şi au ajuns în România pe ruta Franţa – Austria – Ungaria, urmând să fie predate unui albanez cu domiciliu în România, motiv pentru care i-au organizat o acţiune de prindere în flagrant.

“În cursul aceleiaşi zile, procurorii DIICOT – Structura Centrală împreună cu ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul BCCO Bucureşti au efectuat o acţiune de prindere în flagrant a inculpatului S.N. în timp ce prelua autoturismul în care erau disimulate drogurile”, scrie în comunicatul procurorilor. Inculpatul urmează să fie prezentat Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile. În acest caz, suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Boris Johnson, implicat într-un accident rutier. Un protestatar a sărit în fața mașinii premierului britanic

Marea Britanie: Lucrătorii independenți care nu arată că au fost afectați financiar de criză după 14 iulie pot rămâne fără a doua subvenție