Dublin: O familie de români cu trei copii a ajuns să doarmă în parc

O familie de români a fost evacuată din casa pe care o închiriaseră și a ajuns să doarmă într-un parc din Dublin.Potrivit thejournal.ie, cei doi soți nu cunosc limba engleză și nu au fost evacuați din cauză că nu își plătiseră chiria, ci din cauza unor probleme pe care proprietarul casei le are cu băncile.

Cei trei copii, cu vârste de doi, trei și cinci ani, au dormit alături de părinții lor în saci de dormit, în Parcul Phoenix.

Situația familiei a ajuns cunoscută în urma unui mesaj postat pe Facebook de fundația Inner City care se ocupă de persoanele fără adăpost.

Familia de români a căutat un adăpost la mai multe fundații, însă niciuna nu avea locuri disponibile, cei de la Inner City punându-le la dispoziție saci de dormit.

Situația familiei de români a declanșat o polemică între autoritățile din capitala irlandeză și organizațiile neguvernamentale care acuză că situația persoanelor fără adăpost este scăpată de sub control și că este nevoie de un răspuns urgent al guvernului.

 


Poliția Barking and Dagenham vrea să câștige încrederea comunității românești

“United we stand, divided we fall”. Vor să cumpere alimente pentru oamenii fără adăpost

Daily Mail: Românii dorm în stradă la câțiva metri de Palatul Reginei

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Ascundea imigranții ilegali într-un container frigorific

Deputatul Aurelian Mihai, la Școala de vară a PNL Diaspora: „Guvernul trebuie să înțeleagă situația a milioane de români plecați în afara țării”