in

Furtuna Christoph – haos și dezastru în Marea Britanie. O persoană a murit înecată, case evacuate, râuri ieșite din matcă. Premierul Boris Johnson s-a deplasat în zonele afectate

Furtuna Christoph a provocat haos în Marea Britanie, scrie Daily Mail.

Un bărbat s-a înecat în apele umflate ale unui râu, o alunecare de teren a pus în pericol mai multe case care se balansau pe marginea unei stânci, locuitorii unui azil au fost salvați la limită de autorități. Sunt doar o parte dintre cele cauzate de trecerea furtunii în Marea Britanie în ultimele două zile.

Boris Johnson a plecat într-o zonă afectată de inundații, din Greater Manchester, cu un elicopter RAF, după ce serviciile de urgență au lucrat toată noaptea în altă parte pentru a proteja o fabrică unde se produce vaccinul Oxford-AstraZeneca.

În nordul Țării Galilor, au fost construite rigole pentru a proteja spațiul de vaccinare de la Wrexham Industrial Estate, unde 400 de persoane sunt implicate în livrarea vaccinului Oxford-AstraZeneca.

Londra: O furtună puternică a lovit partea de sud-vest a capitalei Marii Britanii. Grindină cât cuburile de gheață (VIDEO)

În această după-amiază, apa era încă pompată din afara depozitului, care a fost afectat de inundații.

Râul Mersey a amenințat că își va ieși din matcă, în Didsbury, peste noapte, în timp ce nivelul apei a crescut la un nivel record – determinând o evacuare în masă în zona Greater Manchester.

2.000 de locuințe au fost evacuate de urgență, din cauză că nivelul apei a crescut la 3,27 m (10,7 ft) – depășind maximul anterior de 3 m (9,8 ft) din 2016.

Agenția de mediu a emis două avertizări de inundații de viață pentru acea zonă, în timp ce alte două au fost emise în apropiere pentru râul Bollin – una la Little Bollington și cealaltă la Heatley.

Alte 198 de avertismente de inundații și 223 de alerte au fost emise în toată Anglia, după revărsarea râurilor din Northumberland și Yorkshire.

Localitatea Northwich a fost, de asemenea, grav afectată de inundații, aproape 50 de rezidenți ai unui azil fiind evacuați după apa de peste 1,5 metri apă a lăsat instituția fără electricitate.

Râul Dee, din Țara Galilor, a atins 16,4m (53,8ft) – mai mare decât recordul anterior de 16,35m (53,6ft) în 2011, provocând o evacuare a satului Bangor-on-Dee.

Trupul unui bărbat a fost găsit în râul Taff din Cardiff, după ce șase vehicule de urgență s-au deplasat pe malul râului, în incinta Castelului Cardiff . Poliția din sudul Țării Galilor a declarat că va avea loc un proces de identificare și că moartea va fi tratată ca inexplicabilă.

Echipele de salvare au străbătut zona, dar râul inundat a împiedicat inițial căutarea. Martora Karen Woods, în vârstă de 60 de ani, a spus: „N-am văzut niciodată râul atât de umflat – era furios. Nu văd cum ar avea cineva o șansă în acele ape.”
O tânără româncă grav bolnavă din Marea Britanie are un mesaj sfâșietor: „Vreau să mor acasă!”

Numărul cazurilor de COVID scade în Marea Britanie. Mai puțini morți. Boris nu renunță la lockdown