in

Gonit de pandemie din Anglia, un hoț s-a apucat de operat în Vama Veche: „Am greșit camera, scuze!”

Un hoț din Vama Veche a fost prins chiar de una dintre victime, la 40 kilometri de locul faptei, cu ajutorul unei aplicații. Recidivistul, care operase „pe Anglia“, a revenit în țară gonit de pandemie și se pusese din nou pe treabă, scrie Adevărul.

Iulian Grecianu venise cu familia pentru câteva zile de vacanță la Vama Veche, iar în ultima noapte, de 25 spre 26 iunie, pensiunea unde stăteau a fost călcată de hoți.

Una dintre turiste a plecat la plimbare la 4 dimineața, n-a mai încuiat poarta în urma ei, iar hoții, trei la număr, au intrat nestingheriți.

„Omul a luat fiecare cameră la verificat. Când a deschis ușa unei camere, o fată s-a trezit, dar omul și-a cerut scuze politicos: <Am greșit camera, scuze!>. A intrat peste noi în cameră în timp ce dormeam, în jurul orei 5. Era fix în ultima seară, strânseserăm totul, urcat în mașină… nu am mai încuiat. Eram cazați la pensiune, unde de obicei poarta se încuie noaptea. Dimineața, fata care l-a văzut ni l-a descris“, a povestit Iulian pe grupul de Facebook „Noi suntem Vama Veche!“.

Hoțul a plecat cu trei telefoane mobile: un iPhone, un Samsung şi un Asus. Nu a închis telefoanele pe loc, ci abia când a ajuns la el acasă, în Amzacea, la 40 kilometri de Vamă.

Atenţie! Hoţii au adaptat metoda “accidentul” la vremurile de pandemie

Cu ajutorul aplicației de localizare, Iulian a ajuns în comuna hoțului, unde a mers direct la postul de Poliție

Șeful de post l-a recunoscut imediat, după descriere, pe făptaș: Gelu Sărățeanu, hoț cu cazier, întors în țară din Anglia, odată cu declararea pandemiei.

Sărăţeanu a negat inițial că a furat ceva. Apoi a scos telefoanele și le-a returnat posesorilor. Valoarea pagubei era de 5.000 lei.

Hoțul are acum un nou dosar penal pentru furt calificat – a precizat Andreea Iliescu, purtătoarea de cuvânt a Poliției Constanța.

Sărăţeanu își face veacul în locurile aglomerate, amestecându-se printre petrecăreți și alegându-și victimele. El mai operează cu doi complici, din 2 Mai. Taie corturi, fură ce apucă, intră în locurile de cazare și ia obiecte ușor de vândut – așa cum s-ar fi întâmplat și cu telefoanele recuperate de Iulian.

Rareș Bogdan: Dintr-un milion de români întorși din diaspora, 70.000 sunt hoți și prostituate
Casele din Anglia, invadate de șobolanii agresivi. Caută de mâncare din cauză că restaurantele sunt închise

Român arestat în Barnet pentru trafic de persoane. Investigații în paralel la o spălătorie auto din Bristol