in

Român arestat în Barnet pentru trafic de persoane. Investigații în paralel la o spălătorie auto din Bristol

Un bărbat de naționalitate română a fost arestat în Barnet, nordul Londrei, sub suspiciunea de trafic cu ființe umane la o spălătorie auto din Bristol.

Bărbatul, în vârstă de 41 de ani, a fost arestat de ofițerii Inspecției Muncii din Anglia (GLAA) la o adresă din Barnet, pe 1 iulie.

El a rămas în custodie, fiind interogat de către ofițeri, scrie times-series.co.uk.

Inspectorii au discutat cu trei muncitori de la o spălătorie auto din Keynsham, lângă Bristol, ca parte a aceleiași investigații.

Două dintre potențialele victime au fost duse la o locație a GLAA înainte de demararea operațiunii.

Românii exploatați într-o spălătorie auto povestesc prin ce au trecut: „Eram plătiți cu 30 de lire pe zi pentru 11 ore de muncă”

Andy Davis, investigator al GFAA, a declarat: „Aceasta a fost o operațiune de succes executată de ofițerii noștri, în două locații separate, la 100 de mile depărtare una de cealaltă. În fiecare zi avem de-a face cu abuzuri în muncă, dar este la fel de important să abordăm metodele prin care se face exploatarea. Trebuie să avem toleranță zero cu privire la traficul uman, chiar dacă este vorba despre exploatarea sexuală, rețele organizate de droguri sau muncă forțată, infracțiuni pe care le investigăm”.

Operațiunea a fost sprijinită de ofițeri ai Poliției Metropolitane din Avon și Somerset.

Exploatarea lucrătorilor români în Germania, acuzații discutate în Parlamentul European
Gonit de pandemie din Anglia, un hoț s-a apucat de operat în Vama Veche: „Am greșit camera, scuze!”

12.000 de angajați din Marea Britanie, concediați în două zile. Boris Johnson le cere patronilor să folosească schema de ajutor