in

Haos în Marea Britanie: sectorul public intră miercuri în grevăMilioane de angajați din sectorul public vor intra în grevă la mijlocului acestei săptămâni. Potrivit sindicaliștilor, greva de miercuri, susținuta de profesori, cadrele medicale sau polițiștii de frontieră, va fi cea mai mare mișcare de protest de după 1926.

Oficialii britanici se așteaptă la un adevărat haos miercuri, când sindicaliștii au anunțat greva generală de o zi, iar impactul protestul se va simți cel mai puternic în zona de frontieră. Pentru că polițiștii de la imigrație se vor alătura protestelor, autoritățile britanice, citate de The Guardian, ar putea fi obligate să înlocuiască cadrele de la controlul pașapoartelor cu alte categorii de funcţionari, fără experienţă în domeniu, sau chiar cu civili voluntari.

Oficialii de de pe aeroportul Heathrow au cerut deja companiilor aeriene să vină cu avioanele doar la jumătate din capacitate, pentru a evita problemele. Pasagerii au fost şi ei avertizaţi că ar putea rămâne blocaţi în avioane până la 12 ore, din cauza lipsei personalului care ar trebui să facă verificările la intrarea în UK.

Purtătorul de cuvânt al premierului David Cameron a declarat că Guvernul are un plan în ceea ce priveşte controlul la frontieră, pe durata grevei, însă nu a vrut să dezvăluie detaliile.

Pe de altă parte, Cameron a oferit o soluție părinților, care vor avea de suferit în timpul grevei din cauza că școlile și grădinițele vor fi închise. Premierul le-a recomandat companiilor să le permită angajaților să vină la serviciu însoțiți de cei mici.

Angajaţii din sectorul public sunt nemulţumiţi pentru că vor fi nevoiţi să muncească şi să contribuie mai mult, pentru pensii, care sunt îngheţate de doi ani. Există temeri că aceste greve, provocate de reformarea sistemului de pensii, vor produce pierderi de peste 500 de milioane de lire economiei britanice.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Exclusiv: Motivul asasinării lui Bogdan Pădureț

Se caută răspunsuri la întrebarea: “De ce iubim România!”