in

Hoti de fier vechi, condamnati la LeedsCinci membri ai unei bande au fost inchisi după ce au fost prinsi în flagrant furând metal in valoare de 17.000 de lire sterline după ce au intrat într-un depozit de fier vechi din Leeds. scrie Yorkshire Evening Post.

Magistraţilor de la Tribunalul din Leeds li s-a spus că bărbaţii, toti cetateni români, au plecatdin Birmingham pentru a da pe timpul noptii o lovitură la depozitul de fier vechi European Metal Recycling.

Grupul a folosit un târnăcop pentru a face o gaură în zid prin care să treacă blocurile din cupru.O alarmă a fost declansată pe timpul intrării prin efractie, în jurul orei 2.30 pe 9 iulie. si serviciile de securitate au anuntat politia care a sosit la locul faptei si i-a arestat pe bărbaţi.

lnregistrările camerelor CCTV arată grupul furând metal de-a lungul unui interval de 4 de minute.

Marius Mare, 24, Leontin Florea, 48,. Costinel Bodescu si Andrei Trandafir, 21, au primit fiecare câte o condamnare la 2 ani de detentie după ce au pledat vinovat pentru furt.

Un adolescent de 17 ani a primit 16 luni de detenţie si un ordin de formare după ce a pledat vinovat pentru furt. Magistraţilor li s-a spus că tânărul a mai fost condamnat pentru infractiuni similare după ce a  fost prins furând metal in Wolverhampton cu cateva săptămani înainte de incidentul din Leeds.

Procurorul Paul Nicholson a spus că a fost furat metal în valoare de 17.841 de lire sterline. După ce au fost arestati, bărbaţii au recunoscut că plănuiseră să stea mai mult la depozit pentru a fura mai mult dar au fost prinsi în flagrant.

De asemenea. magistratii au fost informati că bărbaţii au fost de acord să participe la furt după ce au venit in Regatul Unit si nu au putut să-si găsească locuri de muncă.

Avocata lui Trandafir, Kate Bisset, a spus că acestuia i s-au oferit 50 de lire sterline pentru a lua parte la furt. Condamnându-i la închisoare, judecătorul Sally Cahill a spus: “După părerea mea acesta a fost un furt bine plănuit. Aţi luat in vizor în mod special un depozit situat la peste 150 de kilometri de locul în care locuiţi. Ati făcut asta la 2.20 noaptea – gradul de planificare, faptul ca v-ati dus echipati pentru furt… si faptul că erati intr-o bandă, fac ca acesta să fie un caz serios de culpabilitate”.

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Economia britanică va creşte mai repede decât celelalte economii Europene

Preţurile caselor din UK au scăzut pentru a patra lună consecutiv