in

Irlanda de Nord. Cum a scăpat doar cu o amendă un român care conducea fără permis și fără asigurare


Un judecător din Irlanda de Nord a spus că este posibil ca un inculpat român să fi întâmpinat „dificultățile lingvistice”, întrucât acesta a spus că nu știa că avea permisul suspendat atunci când a fost oprit de poliție.

David Lăcătuș (20 de ani) a fost prins în timp ce conducea în apropiere de Ballymena, în decembrie anul trecut, chiar dacă i se interzisese acest lucru de către o instanță în absența sa.

Cu o lună înainte, acesta fusese oprit de poliție, întrucât avea luminile de frână și un far defecte.

Mai mult, mașina nu avea nici asigurare și nici inspecția tehnică periodică (MOT) făcută, iar șoferul avea permisul suspendat.

Avocatul apărării a declarat judecătorului din Ballymena, unde inculpatul a recunoscut acuzațiile, că Lăcătuș fusese în România atunci când i s-a interzis să conducă de o altă instanță din Irlanda de Nord, înainte să fie oprit de poliție în noiembrie.

Lăcătuș a fost condamnat la o amendă de 250 de lire sterline și i s-a interzis să conducă timp de trei luni

Judecătorul a adăugat că a acceptat faptul că inculpatul „poate că avut o dificultate lingvistică” și nu a știut că i s-a suspendat permisul.
De ce catolicii și protestanții sărbătoresc Paștile în zile diferite de creștinii ortodocși? Vezi în ce zile va pica sărbătoarea în anii viitori

„Să vină Diaspora, că noi ne p…. pe ea”. Senatorul PSD Bădălău a fost găsit nevinovat la CNCD – VEZI VIDEO