Joburi pentru români în Norvegia, Austria și CehiaNorvegia, Austria, Republica Cehă și Belgia sunt țări care oferă locuri de muncă pentru care pot aplica și românii, fiind căutați ingineri, drujbiști, sudori sau lucrători în marmură, posturile din aceste țări fiind disponibile prin serviciul european de ocupare (EURES).

Austria are disponibile 20 de posturi de drujbist pentru tăierea și întreținerea copacilor în păduri și împrejurimi. Angajatorul austriac cere experiență de cel puțin un an în lucrul cu drujba și cunoașterea limbii germane la nivel mediu-avansat. Pe lângă salariul de 1.300 de euro mai sunt asigurate cazarea, echipamentul de lucru, utilaje și consumabile, accesorii pentru lucru, autoturism pentru deplasări și combustibil.

Un angajator din Praga caută 30 de sudori piese oțel, programul fiind de 40 de ore pe săptămână. Candidații trebuie să aibă competențele necesare de învățământ, să fie calificați secundar sau NTC cu licență de sudor, experiența în domeniu constituind un avantaj. Salariile oferite variază între 900 și 1.100 euro brut/lună, la care se mai adaugă sporuri de productivitate. De asemenea, angajatorul asigură cazarea și transportul la și de la locul de muncă. Durata contractului de muncă este nedeterminată.

În Norvegia sunt disponibile șapte posturi de inginer (mecanică, tehnică, electrică, proces, foraj). Pentru ocuparea unui astfel de post sunt necesare studii superioare de specialitate, finalizate cu master, experiență relevantă pe o poziție similară cu o vechime între cinci și zece ani, precum și cunoașterea limbii engleze nivel avansat.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Străinii “înșfacă” în UK 580 de joburi pe zi

Solidaritatea românească