in

Liberalul Mircea Dolha: Lege pentru românii din străinătate de tipul celei din Israel

O delegație a Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării a participat luni, 14 octombrie, la deschiderea lucrărilor de toamnă ale legislativului israelian, prezidate de Yuli-Yoel Edelstein, președintele Knessetului, se anunță într-un comunicat citat de Agerpres. Delegația parlamentară este formată din Vicepreședinții comisiei, deputații liberali Mircea Dolha și Maria Grecea, împreună cu Secretarul comisiei, deputatul social-democrat Ninel Peia.“Inaugurarea festivă a lucrărilor de toamnă ale Knessetului a fost deschisă de președintele Shimon Peres și de premierul israelian Benjamin Netanyahu. Evenimentul a fost unul încărcat de solemnitate la care am avut ocazia, cu onoare, să reprezentăm Parlamentul României“, a declarat deputatul liberal Mircea Dolha (foto).

În cadrul vizitei oficiale, delegația parlamentară a vizitat ieri Muzeul Memorial al Holocaustului ‘Yad Vashem’, precum și Așezământul Bisericii Ortodoxe Române de la Ierusalim.

În cursul acestei dimineți, deputații români au avut o întâlnire cu Ditza Goshen, coordonator al Centrului pentru Cercetarea Evreilor din România de la Universitatea Ebraică, iar la prânz, delegația s-a deplasat la Knesset, unde a fost programată o întrevedere cu Ilan Ghilon, președintele Grupului de Prietenie Israel-România și deputat din partea partidului Meretz.

Tot astăzi, deputații liberali au discutat cu domnul Yoel Razvozov, președintele Comisiei parlamentare pentru absorbție și diaspora din Knesset, echivalenta Comisiei pentru românii de pretutindeni din Parlamentul României, — și cu Excelența Sa doamna Andreea Păstârnac, Ambasadorul României în Israel.

Din schimbul de experiență avut, deputatul Mircea Dolha s-a arătat interesat în special de legea israelienă de protejare a propriilor cetățeni ce locuiesc în afara granițelor. Parlamentarul liberal are în vedere inițierea unei legi similare și pentru cetățenii români de pretutindeni.

Dolha: Media britanică – responsabilă pentru o imagine falsă a întregii comunităţi

În această seară, pe agenda vizitei se află o întrevedere cu oficiali și oameni de afaceri la Camera de Comerț și Consiliul de Afaceri Israel-România.

Mâine, miercuri, 16 octombrie, delegația parlamentară are programată o întâlnire cu reprezentanți ai asociațiilor israelienilor originari din România, întrevedere care va avea loc la sediul Ambasadei României din Tel Aviv. Tot astăzi, deputații se vor întâlni cu conducerea și membrii organizației HOR (Hitachdut Olei Romania), la sediul acesteia.

Deputatul Mircea Dolha: Vaz sprijină deschiderea pieţei muncii pentru români

Vizita oficială a reprezentanților Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării în Israel se desfășoară în perioada 14-16 octombrie și are drept demers final inițierea unor proiecte legislative privind statutul marilor comunități de români din afara granițelor țării.

Biroul de Comunicare al Grupului Parlamentar al PNL Camera Deputaților

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

13.000 de români, după gratii în închisorile din străinătate

O lege „folositoare”: cursuri de limba română pe Internet